Connect with us

STORY

Η τορπίλη όπλισε ξανά

Published

on

Πέρσι τέτοια εποχή, ήταν υπέρβαρος για Ολυμπιονίκης αλλά εξαιρετικός σαν τουρίστας. Βαρέθηκε να κάνει διακοπές και αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Ο πρώτος χρόνος ήταν δύσκολος, τελικά όμως ο τεράστιος αθλητής Μάικλ Φελπς δείχνει ότι είναι έτοιμος να αυξήσει τον αριθμό των 22 Ολυμπιακών μεταλλίων (περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο) που βρίσκονται στην κατοχή του.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Τρία χρυσά μετάλλια και δύα αργυρά στους πανειρηνικούς αγώνες όπου είναι ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν είναι και άσχημα για ένα αθλητή που για 20 μήνες δεν έκανε καθόλου προπονήσεις. Ένα χρυσό στα 100μ. πεταλούδα (σε αυτό το αγώνισμα και υπέρβαρος δύσκολα χάνει) και δύο στις σκυταλοδρομίες των 4X200μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή, τον επανέφεραν στην παγκόσμια ελίτ. Οι επιδόσεις; Στα 100μ. πεταλούδα είναι κάτοχος όλων των ρεκόρ με 48.82. Στο Γκολντ Κοστ της Αυστραλίας έκανε 51.29 (2.5 δευτερόλεπτα πιο αργός) με τον δεύτερο Ράιαν Λόχτι να τερματίζει σε 51.67 και τον τρίτο, Ιάπωνα Χιροφούμι Ικεμπάτα να κάνει 52.50. Στο δεύτερο ατομικό αγώνισμα που συμμετείχε, τα 200μ. μικτή τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Ιάπωνα Κασούκε Χαγκίνο, κάνοντας 1:56.04 με τον νικητή να έχει 1:56.02. Το ρεκόρ του Φελπς στον αγώνισμα είναι 1:51.51 και αποτελεί κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Στα τρία ομαδικά αθλήματα που αγωνίστηκε ο Φελπς (4Χ200μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. μικτή και 4Χ100μ. ελεύθερο όπου κατάκτησε το δεύτερο αργυρό) δεν μπορούν να συγκριθούν οι χρόνοι καθώς η σύνθεση της ομάδας αλλάζει.

Σε επίπεδο επιδόσεων, η «τορπίλη της Βαλτιμόρης» βρίσκεται ακόμα μακριά από την εποχή που τρομοκρατούσε τους πάντες κερδίζοντας τους αγώνες με ένα μήκος σώματος διαφορά. Ο 29χρονος Φελπς δε θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει τον 27χρονο εαυτό του. Όμως ο 29χρονος Φελπς έχει στο κορμί του προπονήσεις 11 μηνών, ενώ ο 27χρονος εαυτός του προπονήσεις 17 ετών… Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή από τον Αμερικανό Πολυολυμπιονίκη είναι προπονήσεις, αγώνες και αυτοπεποίθηση. Οι προπονήσεις θα του δώσουν νίκες που θα του επαναφέρουν την αυτοπεποίθηση του αήττητου.

«Ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για μένα. Προφανώς και θέλω να κερδίζω όλες τις κούρσες που συμμετέχω αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα. Όλη αυτή η περίοδος ήταν για μένα πολύτιμη και μου προσέφερε εμπειρία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στους πρώτους μεγάλους διεθνείς αγώνες μου, πέτυχα ότι ακριβώς ήθελα. Επίσης διαπίστωσα τί είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσω και που πρέπει να δουλέψω περισσότερο. Η χρονιά που ακολουθεί θα είναι πολύ δύσκολη αλλά συνήθως αντιδρώ καλά σε τέτοιες προκλήσεις. Θα είναι μια απολαυστική χρονιά» δήλωσε ο Φελπς μετά τους αγώνες ξεκαθαρίζοντας πλέον ότι βλέπει πολύ σοβαρά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Μία άλλη τορπίλη, ο Ίαν Θορπ (Θορπίλη) προσπάθησε για τη μεγάλη επιστροφή στους Ολυμπιακούς του 2012 αλλά τελικά απέτυχε παταγωδώς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/