Connect with us

STORY

Η τορπίλη όπλισε

Published

on

Μετά τους Ολυμπιακούς δήλωσε ότι σταματά γιατί βαρέθηκε. Τώρα υπέγραψε συμβόλαιο με εταιρεία αγωνιστικών μαγιό μέχρι το 2020! Ο Μάικλ Φελπς είναι πιο πεινασμένος από ποτέ;

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πετυχημένοι όταν υπάρχουν σταρ στα αθλήματα που είναι τα πιο δημοφιλή. Τον στίβο που είναι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών και την κολύμβηση που είναι η… βασίλισσα. Στον στίβο υπάρχει ο Γιουσέιν Μπολτ, που μπορεί να μην είναι και ο φανατικότερος των προπονήσεων, είναι όμως φαινόμενο. Οπουδήποτε και αν εμφανιστεί, τα εισιτήρια εξαντλούνται και ο κόσμος αδημονεί για τα λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα (ή 20΄΄ αν είναι στα 200μ.) που θα αγωνιστεί και το μισάωρο σόου που ακολουθεί.

Η κολύμβηση μέχρι και πριν από μερικούς μήνες ήταν… ορφανή από σούπερ σταρ. Μέχρι που ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών (22 μετάλλια από τα οποία τα 18 χρυσά), Μάικλ Φελπς αποφάσισε να… ξεβαρεθεί και να αρχίσει και πάλι τις προπονήσεις προκειμένου να συμμετάσχει σε κάποια μίτινγκ. «Αυτό δε σημαίνει ότι θα προσπαθήσω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ας μη δημιουργούνται προσδοκίες στους φιλάθλους» δήλωνε τότε η «τορπίλη της Βαλτιμόρης». Τελικά αποφάσισε να διαψεύσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Πρώτα δήλωσε συμμετοχή στο εθνικο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ο Φελπς θα βουτήξει αύριο στην πισίνα του Γούλετ Ακουάτικ Σέντερ για πρώτη φορά σε εγχώριο πρωτάθλημα μετά το 2012. Το τί επικρατεί στο Ιρβάιν της Καλιφόρνια που φιλοξενεί τους αγώνες, το είπε καλύτερα από όλους η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Μίσι Φράνκλιν. «Που αλλού μπορείς να παρακολουθήσεις παίκτες από τα γυμνάσια να παίζουν μπάσκετ με τον Λεμπρόν Τζέιμς;».

Το εθνικό πρωτάθλημα, είναι ο πέμπτος αγώνας του Φελπς από την ημέρα που έβαλε τέλος στην 20μηνη απόσυρση του και αυτός που δίνει πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στο Καζάν. Περισσότεροι από 1000 είναι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και ο Φελπς έχει δηλωσει συμμετοχή στα 100μ. ελεύθερο, πεταλούδα και ύπτιο, καθώς και στα 200μ. μικτή ατομική. Σε όλα τα αγωνίσματα θα έχει αντίπαλο τον Ράιαν Λόχτι σε μία επανάληψη των δεκάδων τελικών Ολυμπιακών Αγώνων και παγκόσμιων πρωταθλημάτων που βρέθηκαν οι δυο τους αντίπαλοι.

«Μετά από αυτούς τους αγώνες θα γνωρίζουμε που βρίσκεται ο Μάικλ και ποιες είναι οι δυνατότητες του» δήλωσε ο προπονητής του, Μπομπ Μπάουμαν. Να σημειωθεί πως ο 29χρονος Φελπς, είναι ο 10 γηραιότερος αθλητής από όλους όσοι συμμετέχουν στους αγώνες.

Δεν είναι όμως μόνο η επιστροφή στους αγώνες που δείχνουν τη διάθεση του Φελπς να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χθες ο Αμερικανός Πολυολυμπιονίκης υπέγραψε χορηγία με μεγάλη εταιρεία αθλητικής ένδυσης και μαγιό, μέχρι το 2020! Την ημέρα που σε δύο χρόνια θα γίνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Το 2012 σε ηλικία 27 χρονών, δήλωσε ότι βαρέθηκε. Το 2020 στο Τόκιο θα είναι 35 χρονών…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/