Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Η φλόγα του μαραθωνίου

Published

on

Ένας μήνας απομένει για τη διεξαγωγή του 32ου μαραθωνίου της Αθήνας, και στο τετραήμερο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου που θα γίνει ο αγώνας , θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους και η αφή της φλόγας του μαραθωνίου.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Το σύμβολο της ειρήνης, αλλά και του παγκόσμιου κινήματος του μαραθωνίου. Η φλόγα υιοθετήθηκε από το 2007 και η αφή της θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου, στον τύμβο του Μαραθώνα.

Τα τελευταία επτά χρόνια, η φλόγα του μαραθωνίου έχει ταξιδέψει σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Μέχρι τώρα, το μήνυμά της έχει μεταφερθεί στη Βοστώνη, το Σικάγο, το Τορόντο, την Οτάβα, το Μεξικό και τον Ισημερινό σε ό,τι αφορά την Αμερική, επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει ταξιδέψει στην Πράγα, τη Σιβηρία, το Βελιγράδι, τη Γένοβα και τη Βιέννη, ενώ τον επόμενο Μάρτιο θα βρεθεί στο Ντίσελντορφ. Στην Ασία, η φλόγα του μαραθωνίου έχει βρεθεί στη Σαγκάη, την Ξιαμέν και τη Βομβάη, ενώ ακόμη έχει ταξιδέψει στο Μάριτζμπουργκ στη Νότια Αφρική, αλλά και δύο φορές στην Ανταρκτική (φωτογραφία).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/