Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

«Θέλαμε το μετάλλιο»

Published

on

Σε δύο σημαντικές διοργανώσεις οδήγησε αυτό το μήνα ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Χατζηθεοδώρου την Eθνική ομάδα εφήβων και την Eθνική νέων ανδρών. Η πρώτη συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της και η δεύτερη στο ευρωπαϊκό.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα ταξίδεψαν με υψηλούς στόχους σε Ποντγκόριτσα και Άλφεν αλλά κατέλαβαν την έκτη θέση στο παγκόσμιο και την πέμπτη στο ευρωπαϊκό. Ο Χατζηθεοδώρου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ κάνοντας τον απολογισμό του: «Δεν το κρύβω ότι κρυφός πόθος των παικτών μου και εμένα προσωπικά και των συνεργατών μου ήταν το μετάλλιο και στις δύο αυτές διοργανώσεις. Δυστυχώς όμως σταθήκαμε άτυχοι στα χιαστί παιχνίδια και στις δύο διοργανώσεις και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στο μετάλλιο υλοποιώντας τον στόχο. Στον κρίσιμο προημιτελικό για την είσοδο στα ημιτελικά χάσαμε από την Ουγγαρία στα πέναλτι, ενώ στο Άλφεν, στο καλύτερο μας παιχνίδι στη διοργάνωση ηττηθήκαμε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Αυτό είναι το αρνητικό συναίσθημα. Το θετικό συναίσθημα και το παρήγορο είναι πως και οι δύο ομάδες πήγαν εξαιρετικά καλά και στα δύο πρωταθλήματα και τα παιδιά φρόντισαν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».
Το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκαν με διαφορά λίγων ημερών. Πολλές εθνικές ομάδες είχαν στη σύνθεσή τους αθλητές που πήραν μέρος και στις δύο διοργανώσεις. Σχολιάζοντας την κούραση που ενδεχομένως θα υπήρχε ο Χατζηθεοδώρου είπε: «Δύο στοιχεία μέτρησαν αρνητικά όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες που είχαν αξιώσεις και στις δύο διοργανώσεις. Πρώτον οι διαφορετικοί κανονισμοί που ίσχυσαν στα δύο πρωταθλήματα. Τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν και κουράστηκαν. Επίσης μεγάλη κούραση ήταν το γεγονός ότι κάποιες Εθνικές ομάδες έφεραν τα παιδιά από την μία διοργάνωση στην άλλη. Εμείς είχαμε αρκετά παιδιά και καταλάβαμε την 5η θέση. Οι Κροάτες που ήταν πρωταγωνιστές (1η θέση) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν την 6η θέση έχοντας αρκετούς παίκτες που έπαιξαν και στις δύο διοργανώσεις. Οι Ούγγροι από πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο (3η θέση) κατέληξαν στην 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άλφεν, ενώ οι Μαυροβούνιοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων (2η θέση), ήταν 9οι στο ευρωπαϊκό και χάνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου. Άρα βλέπετε οι ομάδες που μετέφεραν πολλά παιδιά από την μία διοργάνωση στην άλλη είχαν προβλήματα. Αυτά λοιπόν ήταν δύο σημαντικά προβλήματα που ταλάνισαν εμάς και κούρασαν και άλλες ομάδες με υψηλούς στόχους».
Το 2017 οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας συνεχίζονται με παγκόσμιο πρωτάθλημα (για αθλητές γεννημένους το 1997) και ευρωπαϊκό (για αθλητές γεννημένους το 2000). «Ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι προπονητής στα δύο αυτά συγκροτήματα – εγώ δεν γνωρίζω ποια θα είναι η τύχη μου αυτή την στιγμή, αφού πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο και μετά να αποφασιστεί τι θα κάνω – στόχος είναι ένα μετάλλιο και για τις δύο ομάδες μέσα στο 2017. Αυτός ο στόχος είναι εφικτός», σημείωσε ο Χατζηθεοδώρου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/