Connect with us

EDITORIAL

Θα αλλάξει η ζωή τους!

Published

on

Το είχαμε γράψει και πριν το δεύτερο παιχνίδι με την Σλοβενία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ , αλλά μας το έφαγε ο άτιμος ο… σέρβερ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

«Δεν είναι το παιχνίδι της ζωής τους, αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους», ήταν το νόημα εκείνου του κειμένου και μία εβδομάδα αργότερα, ενώ πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σερβίς (σήμερα 19.00, ΔΑΚ Ευόσμου) στον πρώτο τελικό κόντρα στο Μαυροβούνιο, το έχουν αντιληφθεί κι οι ίδιοι οι παίκτες της Εθνικής βόλεϊ ανδρών.

Χθες το απόγευμα, λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για την τελευταία προπόνηση ο Δημήτρης Τζούριτς βγήκε από το ξενοδοχείο για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Όταν τελείωσε τη συνομιλία του, μία κυρία που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της φώναξε στον αρχηγό «παλικάρι καλή επιτυχία να έχετε αύριο στον τελικό».
Τα πρώτα δευτερόλεπτα αμηχανίας διαδέχθηκε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του Μήτσου.
Και αυτό ήταν το τελευταίο από δεκάδες τέτοια περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ικανοποίηση σε όλα τα παιδιά, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο για την… τελική ευθεία της χρονιάς, αλλά και δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια σχετική ανησυχία για τον τελικό.

«Ο συνδυασμός της κούρασης και της ικανοποίησης από τα όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα είναι ο πιο επικίνδυνος για μια νεανική ομάδα όπως η δική μας…», είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο (25άχρονος για να μην ξεχνιόμαστε) Τζούριτς κι εκεί είναι το μυστικό για τις μάχες για το Μαυροβούνιο που αν έχουν ευτυχή κατάληξη θα μας οδηγήσουν και πάλι στη γη της (βολεϊκής) επαγγελίας (το παγκόσμιο λιγκ).

Μέσα σ’ αυτό το δίμηνο που μεσολάβησε από τον αποκλεισμό μας από το Ευρωβόλεϊ του 2015, αυτά τα παιδιά μαζί με τους προπονητές τους αποδείχθηκε ότι έχουν αποκτήσει την ωριμότητα να διαχειρίζονται την πίεση και τις δύσκολες καταστάσεις.
Και αυτός ο διπλός τελικός με το Μαυροβούνιο είναι όντως μια δύσκολη κατάσταση. Μόνο που εδώ που έφτασαν οι πιτσιρικάδες μας, ξέρουν κι οι ίδιοι ότι το βράδυ της Τετάρτης και το βράδυ του Σαββάτου παίζουν δυο ματς, που μπορούν να κάνουν την (βολεϊκή) ζωή τους πολύ πιο όμορφη.

Και ίσως η πρώτη όμορφη εικόνα αυτής της νέας ζωής έρθει από τις κερκίδες στο κλειστό του Ευόσμου που όλα δείχνουν ότι θα γεμίσει κι αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι στο τέλος του αγώνα να γεμίσει και με χαμόγελα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/