Connect with us

ΡΙΟ 2016

Κέρδισαν το παιχνίδι που είχαν… στοχεύσει

Published

on

Η Ισπανία ήταν η ομάδα που ήθελε η Εθνική ομάδα πόλο στα χιαστί μετά τους ομίλους. Τελικά προέκυψε Ιταλία με τα γνωστά αποτελέσματα, με την Ελλάδα να κερδίζει σήμερα την Ισπανία 9-7 και να αγωνίζεται για την 5η θέση κόντρα στην Ουγγαρία (Σάββατο). Σερβία-Κροατία θα διεκδικήσουν το χρυσό στον τελικό.

Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ διαβασμένη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο της ήρθε με… καθυστέρηση. Η Εθνική είχε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Κώστα Φλέγκα ο οποίος βοήθησε την ομάδα να προηγηθεί με δύο γκολ (3-1) στο ημίχρονο.
Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, τρία γρήγορα γκολ (εκ των οποίων τα δύο για τους τυπικά φιλοξενούμενους) διαμόρφωσαν το σκορ σε 4-3, με τους Ισπανούς να παρουσιάζονται προς στιγμήν βελτιωμένοι, στην τελική προσπάθεια. Η Ελλάδα όμως κάπου εκεί… πήρε φόρα και με τους Μυλωνάκη, Αφρουδάκη και Δελακά εκτόξευσε τη διαφορά στα 4 γκολ (7-3). Οι Ισπανοί μείωσαν και πάλι με τον Μολίνα, σε 7-4, μην μπορώντας να απειλήσουν πάντως ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η προσπάθεια των Ισπανών να κυνηγήσουν την ελληνική ομάδα στο σκορ δε μετουσιώθηκε σε ουσιαστική απειλή, με τους διεθνείς μας να ανταπαντούν, στα γκολ των Ιβήρων. Με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 9-7, απόλυτα δίκαια ήρθε η τρίτη νίκη για την Εθνική μας, που πλέον θέλει να καταταγεί, στην υψηλότερη δυνατή θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά, που ρεαλιστικά είναι η 5η.
Οκτάλεπτα 1-0, 2-1, 4-3, 2-3
Ελλάδα (Βλάχος) Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 1, Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1.
Ισπανία (Ερνάντεζ) Μουναρίθ 2, Μολίνα Ρίος 4, Εσπανιόλ 1.

Σερβία – Κροατία στον τελικό
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου πόλο θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του ανδρικού τουρνουά. Η Κροατία νίκησε 12-8 το Μαυρούβουνιο και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της κόντρα στη Σερβία που νίκησε στη δεύτερο ημιτελικό την Ιταλία 10-8.

Τα σημερινα αποτελέσματα
Ημιτελικοί
Μαυροβούνιο – Κροατία 8-12
Ιταλία – Σερβία 8-10
Θέσεις 5-8
Ουγγαρία – Βραζιλία 14-3
Ελλάδα – Ισπανία 9-7

Η συνέχεια
Θέσεις 7-8
17:50 Βραζιλία- Ισπανία
Μικρός τελικός
19:00 Ιταλία- Μαυροβούνιο
Θέσεις 5-6
22:30 Ουγγαρία- Ελλάδα
Τελικός
23:50 Σερβία- Κροατία

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/