Connect with us

TOP

Κατέρρευσε ο Γκραντ Χάκετ

Published

on

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Αυστραλός θρύλος της κολύμβησης, Γκραντ Χάκετ ο οποίος συνελήφθει για φραστική επίθεση στους γονείς του, φτάνοντας στα όρια σωματικής βίας με τη χρήση μαχαιριού.

Ο 36χρονος κολυμβητής, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και 10 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, το 2015 βρέθηκε στι ΗΠΑ όπου πέρασε αρκετό διάστημα στο γκρουπ του Μπομπ Μπάουμαν με τον Μάικλ Φελπς προσπαθώντας για μία τελευταία επανάκαμψη διεκδικώντας πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Δεν τα καταφέρε όμως και τα ψυχολογικά προβλήματα έκαναν και πάλι την εμφάνισης τους. Πέρσι τον κατάβασαν από το αεροπλάνο γιατί παρενόχλησε έναν συνεπιβάτη του, τραβώντας του τις… ρώγες.
Ακολούθησαν αρκετά μικροεπεισόδια και αρκετές θεραπείες, ενώ η εξάρτηση του στα ηρεμιστηκά χάπια έγινε ακόμα μεγαλύτερη.
Το αποκορύφωμα ήταν χθες όταν βρέθηκε στο σπίτιν των γονιών του στο Γκολντ Κόουστ και τους επιτέθηκε φραστικά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία τελικά τον συνέλαβε ωστόσο λίγη ώρα αργότερα τον άφησε ελεύθερο καθώς δεν υπήρξαν κατηγορίες. Ο αδελφός του, Γκρεγκ, μιλώντας στην τηλεόραση της Αυστραλίας, τόνισε πως δεν τον αναγνωρίζει. «Αυτός δεν είναι ο αδελδός μου. Είναι κάτι άλλο. Εμείς βλέπουμε μόνο το σώμα του Γκραντ».
Ο Χάκετ κρίθηκε επικίνδυνος για τους οικείους του και λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση του, οδηγήθηκε σε ειδική κλινική ψυχολογικών διαταραχών και θα παραμείνει μέχρι να κριθεί πως ειναι ακίνδυνος τόσο για τους άλλους, όσο και για τον εαυτό του.
Ο Γκραν Χάκετ είναι ακόμα μία περίπτωση πολύ μεγάλου αθλητή που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει μια συνηθισμένη ζωή μετά τον αθλητισμό. Θυμίζουμε ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισε και ο Ίαν Θορπ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/