Connect with us

STORY

Κορυφαίοι παίδες-κορασίδες

Published

on

Ο ΣΕΓΑΣ στο «κατώφλι» του 2015 ξεκίνησε ψηφοφορίες για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών της φετινής χρονιάς.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες το 2014 και όπως παραδοσιακά συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια – τέτοια εποχή – ξεκινάει η διαδικασία ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών του έτους που πέρασε. Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας (www.segas.gr), να επιλέξουν τους κορυφαίους αθλητές ανά κατηγορία. Το ξεκίνημα γίνεται με τους παίδες και τις κορασίδες.
Πέντε παίδες και ισάριθμες κορασίδες είναι στον σχετικό πίνακα με τους υποψήφιους κορυφαίους του 2014. Αθλητές που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους εντός και εκτός συνόρων και για τους οποίους μπορεί κάποιος να ψηφίσει έως και την Πέμπτη (18.12).

Αναλυτικά (αλφαβητική σειρά)
Παίδες
Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν- ΑΕ Μεσογείων)Δίχως αμφιβολία ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο στο τριπλούν, στις μικρές κατηγορίες. Έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 15.46μ., επίδοση που θα…ζήλευαν μεγαλύτεροι αθλητές. Ήταν νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων, αλλά και των παίδων.
Ανδρέας Θανάσης (Δισκοβολία- ΑΓΕ Ζακύνθου): Πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση παίδα αθλητή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Π/Κ, στο Νανζίν, καθώς ήταν έκτος με 56.80 μέτρα. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ήταν πέμπτος στους προκριματικούς του Μπακού με καλύτερη προσπάθεια στα 55.26 μέτρα. «Καθάρισε» το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του με 53.60 μ., ενώ ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα εφήβων (51.27 μ.).

Δημήτρης Λεβαντίνος (400 μ. εμπ.- ΓΣ Ηλιούπολης) Κατέκτησε μετάλλιο στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μπακού, τερματίζοντας στην τρίτη θέση με 52.43 και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων, του Σπύρου Παπαδόπουλου. Ήταν νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ, αλλά και Ε/Ν, όπου σημείωσε την καλύτερη επίδοση παίδα στα εμπόδια των εφήβων.

Αλέξης Προδανάς (σφυροβολία- ΓΣ Μανδρών)  Είχε καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Νανζίνγκ, αφού κατέλαβε την έβδομη θέση στον τελικό με 71.71 μέτρα. Ηταν πολύ καλός στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του, όπου επικράτησε με βολή στα 76.22 μέτρα.

Γιώργος Τριανταφύλλου (επί κοντώ –ΓΣ Ρήγας) Πραγματοποίησε πολύ καλή χρόνια, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Νανζίν και νέο ατομικό ρεκόρ. Στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνες πέρασε τα 4.95 μ., όσο και το ρεκόρ του, επίδοση που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο, που ήταν η καλύτερη παρουσία της αποστολής. Στην διοργάνωση της Κίνας ήταν όγδοος στον μεγάλο τελικό με 4.65 μέτρα.

Κορασίδες
Αθανασία Βαΐτση (5.000 βάδην- ΓΑΣ Ιλισσος) Αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο της ελληνικής αποστολής, στο Νανζίν της Κίνας. Σε έναν αγώνα με πολλά απρόβλεπτα (την πάτησαν έχασε το παπούτσι και χρειάστηκε να σταματήσει για να το φορέσει), κατάφερε να καταλάβει την 5η θέση με 24.22.21 και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η αθλήτρια είχε προκριθεί στην διοργάνωση, ως έκτη στους αγώνες του Μπακού.

Εφη Καραστόγιαννη (σφυροβολία- Αίολος Μακ.)  Ηταν στην πέμπτη θέση του μικρού τελικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Νανζίν με 57.20 μ., έχοντας πάρει την πρόκριση για τον τελικό με καλύτερη βολή στα 59.76 μέτρα. Ξεκίνησε τη χρονιά που δυνατά βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ στην β΄φάση του σχολικού πρωταθλήματος με βολή στα 61.20 μέτρα.

Ελίνα Πιτσάβου (100 μ.- ΓΣ Καρδίτσας) Ήταν η έκπληξη της κατηγορίας στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπου κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 7.67, που πέτυχε στη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα της κατηγορίας της με 12.25, όσο και το ατομικό της ρεκόρ.

Κωνσταντίνα Ρωμαίου (μήκος/τριπλούν- Κερκυραϊκός) Βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν. Ήταν τρίτη στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων Π/Κ στο τριπλούν με 12.21 μ., ενώ ένατη στους προκριματικούς της ίδιας διοργάνωσης. Στη διάρκεια της σεζόν προσγειώθηκε στα 5.91 μ. στο μήκος και στα 12.74 μ. στο τριπλούν.

Μαρία Φακιδάρη (100 μ.- Ελευθέριος Βενιζέλος) Στη διάρκεια της σεζόν εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της στα 100 μ., τις οποίες και κατέβαζε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Η αθλήτρια από την Κρήτη με 12.03 ρεκόρ απείλησε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 12.00. Ήταν νικήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, νεανίδων, ενώ έχασε μόνο από μία αθλήτρια σε εκείνο των νέων.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/