Connect with us

ΡΑΓΚΜΠΙ

Κυρίαρχοι οι All Blacks

Published

on

Η ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη, κατακτώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της πρωταθλήτριας του ράγκμπι τσάμπιονσιπ, με άνετη εκτός έδρας νίκη (34-13) επί της Αργεντινής στην πόλη Λα Πλάτα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Στο ποδόσφαιρο είναι η «πεντακαμπεάο», δηλαδή πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βραζιλία, ενώ στο μπάσκετ είναι οι ΗΠΑ, με τις κληρονόμους της αυθεντικής «ντριμ τιμ», και τα 14 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Όταν όμως μιλάμε για ράγκμπι, το αφεντικό είναι ένα, και φοράει… μόνο μαύρα. Έτσι λοιπόν, οι «All Blacks» της Νέας Ζηλανδίας πιστοποίησαν ότι στο σπορ των δυνατών είναι οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι, προσθέτοντας το τρίτο τρόπαιο της νεόκοπης διοργάνωσης στην πλούσια συλλογή τους (που περιλαμβάνει επίσης δύο παγκόσμια κύπελλα), και μάλιστα χωρίς καλά-καλά να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, αφού τους απομένει ένα τελευταίο, διαδικαστικού χαρακτήρα, παιχνίδι με αντίπαλο τη Νότια Αφρική, στις 4 Οκτωβρίου.

Με τράις (τα γκολ στο ράγκμπι) από τους Μπεν Σμιθ, Ίσραελ Νταγκ, Τζούλιαν Σαβέα και Τι-Τζέι Περενάρα, συν 14 πόντους από το πόδι του Μπόντεν Μπάρετ, οι Νεοζηλανδοί ήταν καταιγιστικοί μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους Λατινοαμερικάνους, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν δύο μόλις λεπτά πριν από τη λήξη με τράι του Οράσιο Αγκούγια. Το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό και για έναν ακόμη λόγο, καθώς ο 33χρονος αρχηγός των πρωταθλητών, Ρίτσι ΜακΚο, συμπλήρωσε 133 συμμετοχές με την ιστορική, μαύρη φανέλα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Κόλιν Μιντ.

«Οι συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθη ο αγώνας ήταν υπέροχες και είμαι πραγματικά υπερήφανος με τον τρόπο που οι συμπαίκτες μου εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν», τόνισε στις δηλώσεις του ο περιχαρής ΜακΚο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 20η συνεχόμενη νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί των «πούμας», όπως είναι το παρατσούκλι της εθνικής ομάδας της Αργεντινής.

Ο δρόμος προς τον τίτλο
16 Αυγούστου Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία 12-12
23 Αυγούστου Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία 51-20
6 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία-Αργεντινή 28-9
13 Σεπτεμβρίου Νέα Ζηλανδία-Νότια Αφρική 14-10
27 Σεπτεμβρίου Αργεντινή-Νέα Ζηλανδία 13-34

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/