Connect with us

STORY

Λύση εδώ και τώρα

Published

on

Λύσεις στα τρία σοβαρά προβλήματα του ελληνικού στίβου αναζήτησε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έθιξε τα ζητήματα που βάζουν εμπόδια στους Έλληνες πρωταθλητές, αλλά φρενάρουν και τον μαζικό αθλητισμό. Το κλειστό της Παιανίας, οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το κλειστό του ΟΑΚΑ αποτελούν τους μεγάλους πονοκέφαλους για τον Παναγόπουλο και τους συνεργάτες του.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Από τη συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αποκόμισε την αίσθηση ότι η πολιτεία προσπαθεί να δώσει άμεσα τις λύσεις για να διευκολύνει τη ζωή και την προπόνηση των αθλητών. Έστω και αν και στις τρεις υποθέσεις παρατηρείται κενό νόμου που δυσχεραίνει την προσπάθεια για διευθέτηση των εκκρεμοτήτων. Όση καλή θέληση και αν υπάρχει από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού που κατά τον Παναγόπουλο είναι δεδομένη…
Ας δούμε, όμως, τι ακριβώς συμβαίνει με κάθε εγκατάσταση και τι πλάνο εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με το ζητούμενο, βέβαια, να ‘ναι η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Διότι σε αυτή τη χώρα πάσχουμε από πράξεις και όχι από δεσμεύσεις και υποσχέσεις.

Άγιος Κοσμάς
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή ανέκαθεν λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις δίχως άδεια. Άρα, η προσπάθεια της ΓΓΑ να παρατείνει τη λειτουργία του χώρου κινείται στα όρια της… λογικής ή και του παραλόγου επειδή δεν γίνεται να παραταθεί μία άδεια όταν δεν υπάρχει. Ο Γιάννης Ανδριανός, πάντως, έδωσε εντολή σε μία συνεργάτιδά του να αναζητήσει τη νομική φόρμουλα για την εξασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Σε συνεργασία πάντα με την εταιρία «Ελληνικά Ακίνητα Α.Ε.» που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του χώρου.

Κλειστό Παιανίας
Άλλη μία πονεμένη ιστορία! Πρόκειται για ένα κλειστό γυμναστήριο που θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα, αλλά ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ουσιαστικά η εγκατάσταση δεν ανήκει πουθενά. Με συνέπεια να μην καθίσταται δυνατή η χρήση του κλειστού. Ο ΣΕΓΑΣ, πάντως, έχει βρει ένα πεδίο συνεργασίας με τον δήμο Παιανίας και την Ε.Ο.Π.Ε. για να τρέξουν το σχέδιο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό και για την εγκατάσταση, αλλά και για τον ελληνικό στίβο. Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση όλων των εμπλεκομένων για να ρυθμιστεί το νομικό σκέλος και να περάσει το κλειστό στον δήμο Παιανίας και από ‘κει να παραχωρηθεί προς χρήση στον ΣΕΓΑΣ, στον οποίο έχουν βρει και τους οικονομικούς πόρους από την Περιφέρεια Αττικής για τα έργα βελτίωσης.

ΟΑΚΑ
Εδώ το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο. Από τη ΓΓΑ έχει εγκριθεί το κονδύλι για τα έργα συντήρησης και κυρίως τη στεγανοποίηση. Έπιασαν τα πρωτοβρόχια και σε αρκετά σημεία του κλειστού δημιουργήθηκε λίμνες. Η έναρξη των έργων φέρεται να έχει κολλήσει στην κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση του ΟΑΚΑ στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Ο Γιάννης Ανδριανός, πάντως, ανέλαβε να επικοινωνήσει προσωπικά για να επισπευτούν οι διαδικασίες. Για να μη μετατραπεί το κλειστό του ΟΑΚΑ σε εγκατάσταση για… κανόε καγιάκ!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/