Connect with us

OLYMPICS

Μετάλλιο για εκπαίδευση

Published

on

Τι γίνεται όταν ένας από τους ήρωες του “Θαύματος στον πάγκο” πουλάει το χρυσό του μετάλλιο για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του; Οι Αμερικανοί συγκινούνται και οι συλλέκτες… ακονίζουν τα πορτοφόλια τους.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στο Λέικ Πλάσιντ των ΗΠΑ, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Οι κολεγιόπαιδες του Χερμπ Μπρουκς κατάφεραν να αποκλείσουν τους ανίκητους Ρώσους στο χόκεϊ επί πάγου και να γίνουν ήρωες για πάντα στις καρδιές των Αμερικανών.
Από εκείνη την ομάδα, ο Μαρκ Γουέλς αναγκάστηκε το 2010 να πουλήσει το μετάλλιο του 28.952 ευρώ σε συλλέκτη καθώς είχε προβλήματα υγείας και χρειαζόταν τα χρήματα. Στη συνέχεια το μετάλλιο πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί του ποσού των 224.884 ευρώ.
Τώρα ήρθε η σειρά του Μαρκ Πάβελιχ. Του παίκτη που έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ στον ημιτελικό με τη Ρωσία. Ο Πάβελιχ συμφώνησε με την εταιρεία διαδικτυακών δημοπρασιών, Heritage Auctions και στις 25 Απριλίου θα ξεκινήσει μέσω διαδικτύου η διαδικασία. Τιμή εκκίνησης είναι τα 45.237 ευρώ και θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου.
Ο 56χρονος Πάβελιχ δεν έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όμως προχωρά σε αυτήν την ενέργεια διότι θέλει να εξασφαλίσει τα έξοδα της εκπαίδευσης των παιδιών του. Πολλοί είναι οι συλλέκτες θέλουν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο μετάλλιο και το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ.
Δηλώσεις από την πλευρά του Πάβελιχ δεν έγιναν, φρόντισε όμως να μιλήσει ο αρχηγός και χρυσός σκόρερ της ομάδας χόκεϊ των ΗΠΑ του 1980. “Δε μου αρέσει καθόλου αυτή διαδικασία πώλησης. Ωστόσο όμως, ο Πάβελιχ δε χρειάζεται το μετάλλιο για να αποδείξει ότι έχει κερδίσει. Εγώ πάντως δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσω το δικό μου, όσο είμαι ζωντανός” δήλωσε ο Μάικ Ερουζιόνε.

sportsfeed.gr

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/