Connect with us

OLYMPICS

Μπροστάρης ο Ερντογάν

Published

on

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη, εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μπήκε επικεφαλής στην τελική ευθεία της καμπάνιας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μόλις 17 μέρες έχουν απομείνει από την 7η Σεπτεμβρίου όταν και θα ανακοινωθεί η νικήτρια πόλη, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Από τις τρεις χώρες που διεκδικούν το χρίσμα (Ισπανία, Ιαπωνία οι δύο άλλες), η Τουρκία είναι αυτή που έχει κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση. Της έλλειπε μεγάλο μέρος των εγκαταστάεων, όμως ξόδεψε πολύ χρήμα και για λόγους μεγαλομανίας, όπως το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ποντάρει πολύ στην ανάληψη των Αγώνων, καθώς για τα επόμενα επτά χρόνια, η Τουρκία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και αυτό θα τον φέρει πιο κοντά στη δύση. Για το λόγο αυτό, εγκρίθηκε ποσό άνω των 20 δισ. ευρώ ως προϋπολογισμός, για να γίνει η πρώτη μουσουλμανική χώρα που θα φιλοξενήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδης Χουριέτ, ο Ερντογάν θα ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες, αμέσως μετά τη συνάντηση των G20 που θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ως επικεφαλής της αποστολής ο Τούρκος πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να μαζέψει ψήφους από τους τελευταίους αναποφάσιστους “αθάνατους” της ΔΟΕ ποντάροντας κυρίως στους ομόδοξους μουσουλμάνους και στη συνέχεια στους παραδοσιακούς δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας. Η Κωνσταντινούπολη έπαψε να είναι το φαβορί μετά τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ και την αποτυχημένη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των νέων. Παρ’ ολ’ αυτά, ο Ερντογάν ελπίζει να αντιστρέψει το κλίμα με τον πλούσιο φάκελο των έργων διαθέτει.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/