Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μπροστά σε νέο σκάνδαλο;

Published

on

H επαγγελματική ομάδα της Astana, που έχει στις τάξεις της τον φετινό νικητή του Γύρου Γαλλίας, Βισέντζο Νιμπαλί, κινδυνεύει με ανάκληση της άδειας της εξαιτίας των υποθέσεων ντόπινγκ.

Τρία κρούσματα σε διάστημα τριών μηνών έχουν θορυβήσει την παγκόσμια ομοσπονδία που παραπέμπει στην επιτροπή αδειών το θέμα, ώστε να εξεταστεί αν η Astana έχει σχέση με τις υποθέσεις.

Τα κρούσματα των αδερφών Ιγκλίνσκι (ερυθροποιητίνη) και το τελευταίο του Ίλια Νταβιντενόφ (στεροειδή), φέρνουν σε δύσκολη θέση την Astana, που καλείται να αποδείξει στην αρμόδια επιτροπή της UCI ότι συμμορφώνεται πλήρως με τον κώδικα δεοντολογίας πάνω στο αντιντόπινγκ και ότι προσπαθεί να αποτρέψει τους ποδηλάτες της. Η Astana απέπεμψε τους αδερφούς Ιγκλίνσκι, που δήλωσαν ότι ντοπαρίστηκαν εν αγνοία της ομάδας, χωρίς ωστόσο να πειστεί η UCI.

Η εξέταση της υπόθεσης από την επιτροπή αδειών θα γίνει τον ερχόμενο μήνα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/