Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νίκες Κενυατών στο Σικάγο

Published

on

Ιδανικές ήταν οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο μαραθώνιο στο Σικάγο, όπου νικητής ήταν ο Έλιουντ Κιπτσόγκε καλύπτοντας τη διαδρομή στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης σε 2:04.11.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ο Κενυάτης έχασε για 6 δευτερόλεπτα το ατομικό του ρεκόρ, ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Σάμι Κιτουάρα σε 2:04.28 (ατομικό ρεκόρ) και τρίτος ο επίσης, Κενυάτης Ντίκσον Τσούμπα σε 2:04.32, επίσης, ατομικό ρεκόρ. Οι Αιθίοπες δεν τα πήγαν καλά, αφού ο Ταρίκου Μπεκέλε πέρασε πρώτος στο Μίλι σε 4.45 και ο Ζιρμάι Γκεμπρεσελασιέ στα μισά της κούρσας πέρασε πρώτος σε 62.12. Όμως μετά το 35ο χιλόμετρο οι Κενυάτες πήραν τα «ηνία» και τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις. Επίσης, στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε σε 2:05.51.

Στις γυναίκες επικράτησε η Κενυάτισσα Ρίτα Γέπτο σε 2:24.35 και έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει δύο φορές σερί δύο μεγάλους μαραθωνίους στη Βοστόνη και το Σικάγο. Δεύτερη ήταν η Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία σε 2:25.37 και τρίτη η Κενυάτισσα Φλόρενς Κίπλαγκατ σε 2:25.57.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/