Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Νούμερο 1 ο Βαλβέρδε

Published

on

Το τέλος της σεζόν στην ποδηλασία δρόμου θα βρει τον Αλεχάνδρο Βαλβέρδε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η δεύτερη θέση του 34χρονου Ισπανού στην Λομβαρδία τον έφερε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με 686 βαθμούς, με δεύτερο τον Αλμπέρτο κονταδόρ που έχει 620. Οι δύο ποδηλάτες επρόκειτο να λύσουν τις διαφορές τους στον ποδηλατικό γύρο του Πεκίνου.

Αρχικά, όμως, ο Κονταδόρ ακύρωσε τη συμμετοχή του, ανακοινώνοντας ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο τον εμποδίζει να αγωνιστεί. “Άσχημα νέα, δεν μπορώ να κάνω πετάλι εξαιτίας του γονάτου. Δεν θα αγωνιστώ στο Πεκίνο. Θα υποβληθώ σε μαγνητική τομογραφία και στη συνέχεια θα προετοιμαστώ για το 2015”, ήταν το σχόλιό του στο twitter. Αυτή η εξέλιξη τερμάτισε τη μονομαχία για την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη. Πλέον ούτε ο Βαλβέρδε θα αγωνιστεί στο Πεκίνο, “λόγω της γέννησης του παιδιού του” όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, Movistar.

Ο Βαλβέρδε, που από το 2010 έως το 2012 είχε μείνει εκτός δράσης λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο Πουέρτο, έφτασε στην πρωτιά της κατάταξης μόλις με δύο νίκες στη σεζόν (Βαλόν, Σαν Σεμπαστιάν), αλλά και με πολλά καλά πλασαρίσματα σε αρκετούς αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/