Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλάτες της Καραϊβικής

Published

on

Στην μακρινή Καραϊβική, στο νησί της Γουαδελούπης, θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας , με την Ελλάδα να ελπίζει σε διακρίσεις.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Με την επιλογή της Γουαδελούπης, που αποτελεί υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας, η φετινή διοργάνωση αποκτά ένα εξωτικό χρώμα, όμως η ελληνική ομάδα μόνο για διακοπές δεν προετοιμάζεται. Αντιθέτως ο πήχης έχει μπει ψηλά…
Την πενταμελή ελληνική αποστολή αποτελούν οι Χρήστος Βολικάκης (200μ., Κέιριν), Στέλιος Αγγελίδης, Γιάννης Καλογερόπουλος, Σωτήρης Μπρέτας (ομαδικό σπριντ) και ο Γιάννης Σπανόπουλος που θα αγωνιστεί στο όμνιουμ. Μαζί τους θα βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές Λάμπρος Βασιλόπουλος και Γιώργος Χειμωνέτος.

«Έχουμε υψηλούς στόχους, σε μία πολύ δύσκολη διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου. Από αυτό τον αγώνα ξεκινά η βαθμολόγηση για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου θέλουμε να έχουμε πέρα από ατομικές εκπροσωπήσεις και την ομάδα του σπριντ. Στη Γουαδελούπη θέλουμε να είμαστε μέσα στις 5-6 πρώτες χώρες, κάτι που θα είναι άθλος, όμως δεν απέχουμε πολύ από αυτό. Για να συμβεί, όμως, πρέπει να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας», σχολίασε στο Sportsfeed.gr, ο Λάμπρος Βασιλόπουλος, 4ος Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής ποδηλασίας.

Αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης, ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε ότι «ένα ζήτημα είναι ότι η πίστα στο ποδηλατοδρόμιο είναι 333 μέτρα και όχι 250 μέτρα, όπως των Ολυμπιακών διαστάσεων. Αυτό επηρεάζει στην τακτική, όμως είναι κάτι που αφορά όλες τις χώρες που συμμετέχουν και όχι μόνο εμάς».

Η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ και σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο «ευτυχώς όλα πηγαίνουν καλά. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, υπάρχει στήριξη από την ομοσπονδία και είμαστε αισιόδοξοι για τους αγώνες».
Η αποστολή θα αναχωρήσει στις 11 Οκτωβρίου για τη Γαλλία και από εκεί με πτήση τσάρτερ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα ταξιδέψει στη Γουαδελούπη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/