Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Ντοπέ» η πρωταθλήτρια Ασίας

Published

on

Δεν χάρηκε πολύ το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους 17ους ασιατικούς αγώνες στην πόλη της Κορέας, Ίντσεον η Κινέζα Ζανγκ Βενξιού, καθώς βρέθηκε «θετική» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, βρέθηκε «ντοπέ» στην ουσία ζερανόλη σε έλεγχο που της έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου, πριν δηλαδή τους αγώνες. Η 28άχρονη δύο ημέρες μετά είχε κερδίσει στην σφυροβολία με βολή στα 77.33 μέτρα και μάλιστα, επικρατούσε για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού, αφού ήταν νικήτρια τόσο στη Ντόχα το 2006, όσο και στην Γκουανγκζού το 2010.
Έτσι, χάνει το χρυσό μετάλλιο, που θα μείνει όμως σε κινέζικα «χέρια», αφού δεύτερη στον τελικό της σφύρας ήταν η Βανγκ Ζενγκ, που θα πάρει τώρα το χρυσό, ενώ το ασημένιο πάει στην Ινδή Μπάλα Μανζού και το χάλκινο στην Γιαπωνέζα Μασούμι Άγια.
Επίσης, έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και άλλες τρεις φορές πήρε το χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα στην Οσάκα το 2007, την Νταεγού το 2011 και τη Μόσχα το 2013.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/