Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ξεχώρισαν τα 470

Published

on

Με τις περισσότερες ιστιοδρομίες να ακυρώνονται, ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Σαντατέρ της Ισπανίας. Οι ελληνικές συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν στα 470 των ανδρών.

Καμπουρίδης και Παπαδόπουλος, στη μοναδική ιστιοδρομία που διεξήχθει κατέλαβαν την τρίτη θέση ενώ στη γενική κατάταξη ισοβαθμούν με το πλήρωμα της Γερμανίας στην πέμπτη θέση έχοντας τρεις βαθμούς ποινής. Καλή ήταν και η παρουσία του δίδυμου Μάντη-Καγιαλή που ολοκλήρωσαν στην 9η θέση. Αντιθέτως δεν θα πήγαν καλά οι κοπέλες στα 470, ενώ και στα λέιζερ η ελληνική παρουσία ήταν μέτρια.

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας
01. Μακνάι-Χιούτζες (ΗΠΑ)
02. Φαντέλα-Μάρενιτς (Κροατία)
03. Καμπουρίδης-Παπαδόπουλος (Ελλάδα)
04. Τζιμ-Χάντσον (Νότια Αφρική)
05. Φρέντρικ Φοκ-Ντάκχαμαρ (Σουηδία)
06. Ματσουνάγκα-Γιοσίντα (Ιαπωνία)
07. Τζ. Τσάπλιν Σόντερς-Γκ. Τσάπλιν Σόντερς (Καναδάς)
08. Ντάλμπεργκ-Μπέργκστρομ (Σουηδία)
09. Μάντης-Καγιαλής (Ελλάδα)
10. Γκερτζ-Σιμάνσκι (Γερμανία)

Η συνολική βαθμολογία
01. Μπουβέ-Μιόν (Γαλλία) 1
-. Μακνάι-Χιούτζες (ΗΠΑ) 1
03. Φαντέλα-Μάρενιτς (Κροατία) 2
-. Σαρμπονιέ-Νεμπούτ-Ζαβάλ (Γαλλία) 2
05. Τζ. Αουτενρίθ-Φ. Αουτερνίθ (Γερμανία) 3
-. Καμπουρίδης-Παπαδόπουλος (Ελλάδα) 3
07. Α. Κόνγουεϊ-Π. Κόνγουεϊ (Αυστραλία) 4
-. Τζιμ-Χάντσον (Νότια Αφρική) 4
09. Γ. Λίντγκρεν-Ν. Λίντγκρεν (Φινλανδία) 5
-. Φρέντρικ Φοκ-Ντάκχαμαρ (Σουηδία) 5
17. Μάντης-Καγιαλής (Ελλάδα) 9

Στην κατηγορία των γυναικών, το πλήρωμα των Δήμητρα Παγίδα και Αλίνα Στρατηγίου κατέλαβε τη 17η θέση στην πρώτη κούρσα και στη δεύτερη την 27η. Στη γενική κατάταξη το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στην 47η θέση μεταξύ 54 σκαφών.

Στα λέιζερ, στην κατηγορία των ανδρών διεξήχθει μόνο μία κούρσα στην οποία δε συμμετείχε ο Αντώνης Μπουγιούρης με τον Έλληνα ιστιοπλόο να βρίσκεται στην 53η θέση της γενικής κατάταξης. Στην κατηγορία των γυναικών, η Βασιλεία Καραχάλιου αγωνίστηκε στη μία και μοναδική κούρσα καταλαμβάνοντας την 22η θέση. Στη γενική κατάταξη, η Ελληνίδα ιστιοπλόος βρίσκεται στην 30η θέση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/