Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Οι κορυφαίοι της Ευρώπης

Published

on

Ο Ρενό Λαβιλενί και η Ντάφνι Σκίπερς αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς στο στίβο και πήραν τα βραβεία τους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στο ξενοδοχείο Φέρμοντ, στους εντυπωσιακούς πύργους Φλόγα, με τη συνοδεία της Οριάν Εξπρές μπάντας που έπαιξε ζωντανά.
Τον τίτλο των ανερχόμενων αστεριών πήραν ο Βρετανός Άνταμ Τζέμιλι και η Ρωσίδα Μαρίγια Κούσινα. Εκτός από τον Τζέμιλι, οι άλλοι τρεις αθλητές δήλωσαν πώς πρώτος στόχος τους τη νέα χρονιά είναι ο κλειστός.
Στη ψηφοφορία μετά τον Λαβιλενί, δεύτερος ήταν ο Ουκρανός Μποχντάν Μπονταρένκο και τρίτος ο Βρετανός Μο Φάρα, ενώ στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτσικ και τρίτη η Ισπανίδα Ρουθ Μπεΐτια. Σε ό,τι αφορά τα ανερχόμενα αστέρια μετά τον Τζέμιλι, ακολούθησε ο Πολωνός σφαιροβόλος Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι και ο Γάλλος εμποδιστής Βίλελμ Μπελοσιάν και μετά την Κούσινα ήταν η Ελβετίδα επικοντίστρια Ανζέλικα Μόσερ και η Τσέχα βαδίστρια Ανέζκα Ντραχότοβα.

Σε ό,τι αφορά τους κορυφαίους, ο 28άχρονος Λαβιλενί τη φετινή χρονιά στον κλειστό έσπασε το ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ του Σεργκέι Μπούμπκα με 6.16μ., ενώ κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στη Ζυρίχη.
Από την άλλη η 22άχρονη Σκίπερς έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού αποφάσισε να αγωνιστεί στα 100μ. και 200μ., αντί στο έπταθλο και κατάφερε να κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια με εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο Τζέμιλι, που μόλις έγινε 21 ετών, πήρε το χρυσό μετάλλιο στη Ζυρίχη στα 200μ. τρέχοντας σε 19.98, ενώ με την ομάδα της Βρετανίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4×100μ.
Τέλος, η 21χρονη Κούσινα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό, κέρδισε την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και πήρε και την πρωτιά στα «Ντάιαμοντ Λιγκ».
Περισσότεροι από 9.000 φίλοι του στίβου πήραν μέρος στη ψηφοφορία που έκανε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/