Connect with us

OLYMPICS

Οι μασκότ του 2016

Published

on

Αποκαλύφθηκαν οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016 από τους Βραζιλιάνους που καλούν τους φιλάθλους από ολόκληρο τον πλανήτη να αποφασίσουν για τα ονόματα τους.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Εμπνευσμένες από τι χλωρίδα και την πανίδα και επηρεασμένες από την ποπ κουλτούρα και με στοιχεία από χαρακτήρες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και animation, οι δύο μασκότ παρουσιάστηκαν από τη διευθύντρια του εμπορικού σήματος Ρίο 2016, Μπεθ Λούλα. «Οι δύο μασκότ αντιπροσωπεύουν τις αντιθέσεις του πολιτισμού μας και της κοινωνίας μας. Επίσης αντιπροσωπεύουν τη χαρά για τη ζωή μας. Είναι μαγικά πλάσματα με υπερδυνάμεις και συνδέονται με μοναδικό τρόπο με τη νεολαία» δήλωσε στην παρουσίαση η Λούλα.

Η καταγωγή των μασκότ είναι μία μίξη φαντασίας και πραγματικότητας. Σύμφωνα με την… ιστορία, όταν στις 2 Οκτωβρίου 2009, ανακοινώθηκε η ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, υπήρξε τεράστια έκρηξη χαράς από τους Βραζιλιάνους την οποία ένιωσε η φύση και έτσι γεννήθηκαν οι δύο μασκότ.
Τα δύο… πλάσματα, αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το ζωικό βασίλειο της Βραζιλιάς. Η Ολυμπιακή μασκότ συνδυάζει την ευελιξεία των γατών, την κυριαρχία των πιθήκων στα δάση του Αμαζόνιου και τη χάρη των πουλιών. Η υπερδύναμη του είναι πως μπορεί να τεντώσει και να επιμηκύνει χέρια και πόδια όσο θέλει. Η Παραολυμπιακή μασκότ είναι μία μίξη των φυτών που βρίσκονται στα δάση της Βραζιλίας. Παίρνει δύναμη από τον ήλιο, μπορεί να έλξει οποιοδήποτε αντικείμενο με τα φύλλα που βρίσκονται στο κεφάλι της και διαρκώς μεγαλώνει για να ξεπερνά τα εμπόδια.

Και οι δύο μασκότ έχουν τα δικά τους προφίλ στα social media, δεν έχουν όμως ακόμα όνομα. Οι διοργανωτές, προκειμένου να υπάρξει διαδραστικότητα με τους φιλάθλους σε ολόκληρο τον πλανήτη αποφάσισαν να δώσουν τρία ζευγάρια ονόματα προς ψηφοφορία. Αυτόα είναι: Όμπα και Έμπα, Τίμπα Τουκουέ και Εσκουιντίμ, Βινίσιους και Τομ. Η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει ξεκινήσει ήδη στο επίσημο site των Αγώνων (ψηφίστε εδώ). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πως δημιουργός των δύο μασκότ, είναι η βραζιλιάνικη εταιρεία, Birdo Produções που εδρεύει το Σάο Πάολο και έχει πολλά διεθνή βραβεία. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερο στούντιο animation στον κόσμο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/