Connect with us

ΝΑΝΖΙΝ 2014

Ολυμπιονίκης Κουτσουβέλη!

Published

on

Με το παράσημο της συμμετοχής στον τελικό των 200μ. ύπτιο ολόκληρσε τη σημερινής προσπάθεια η Ελεάννα Κουτσουβέλη, σε αντίθεση με τον Φώτη Μυλωνά που ήταν 9ος στις δύο ημιτελικές σειρές και έμεινε εκτός τελικού.

Με επίδοση, 2:15.61 η 16χρονη κολυμβήτρια του ΑΟ Νηρέα Γέρακα, κατέλαβε την 8η θέση και πλέον (σύμφωνα με τις αρχές της ΕΟΕ) κατέχει τον τίτλου της Ολυμπιονίκη. Η Κουτσουβέλη θα συμμετάσχει (αύριο) και στα 50μ. ύπτιο όπου και εκεί θα διεκδικήσει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Νικήτρια στα 200μ. ύπτιο ήταν η Ιταλίδα Άμπρα Εσπόζιτο με 2:10.42 μαζί με την Αμερικανίδα Χάνα Μουρ με 2:10.42, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ισπανίδα Άφρικα Σανθ Ζαμοράνο με 2:11.94.

Εκτός τελικού ο Μυλωνάς
Ο Φώτης Μυλωνάς προσπάθησε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τελικού των 50μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε την προσπάθεια του σε χρόνο 23.07 και ήταν 5ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά (συνολικά 9ος). Ο Μυλωνάς, είχε τη δεύτερη χειρότερη αντίδραση στην εκκίνηση και αυτό του κόστισε τα δέκατα που τον άφησαν εκτός τελικού.

Ξιφασκία
Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Δώρας Γκουντουρά στη σπάθη. Η 17χρονη αθλήτρια της ΑΕΚ, επικράτησε επί της Σενεγαλέζας Σαλιμάτα Εντιγιέ Σις 15-3 στη φάση των «16». Στη συνέχεια, στην προημιτελική φάση αντιμετώπισε τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα, από την οποία ηττήθηκε 15-13 και απόκλειστηκε από τα ημιτελικά, πραγματοποιώντας ωστόσο εξαιρετική εμφάνιση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/