Connect with us

ΑμεΑ

Οριστικά εκτός η Ρωσία, μοιράζονται 267 θέσεις

Published

on

Το CAS απέρριψε την έφεση της ρωσικής Παραολυμπιακής επιτροπής και η Ρωσία οριστικά δε θα είναι παρούσα στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Οι 267 θέσεις που είχαν κερδίσει οι αθλητές της, θα ανακατανεμηθούν.

Αν οι Ολυμπιακοί του Ρίο διεξήχθηκαν χωρίς την ομάδα στίβου της Ρωσίας (με εξαίρεση τη Ντάρια Κλίσινα), οι Παραολυμπιακοί θα γίνουν δίχως την παρουσία ούτε ενός αθλητή ή αθλήτριας της Ρωσίας.
Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, μετά τα όσα αναφέρονται στην έκθεση Μακλάρεν για τη Ρωσία, αποφάσισε να αποβάλει εντελώς τους Ρώσους από τη διοργάνωση. Η Ρωσία προσέφυγε στο CAS αλλά η έφεση απορρίφθηκε και πλέον μένει να μοιραστούν οι 267 θέσεις που είχε στην κατοχή της η Ρωσία. «Αν και είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση, δεν πανηγυρίζουμε καθώς αυτή δεν είναι μια καλή μέρα για τον αθλητισμό και τους αθλητές« δήλωσε ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/