Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ο άνθρωπος πίσω από το θαύμα του Κατάρ

Published

on

Ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Αλί Αλ Τανί είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή του Καταριανούς με τον κόσμο της ποδηλασίας. Μπορεί η ομοσπονδία της χώρας να δημιουργήθηκε μόλις το 2001, ωστόσο στα χρόνια που ακολούθησαν η ανάπτυξη ήταν ραγδαία.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Ο Γύρος του Κατάρ ήταν ο πρώτος πολυήμερος αγώνας στη μέση ανατολή. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2002 και συνεχίζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Το 2009 η χώρα φάνηκε ξανά πρωτοπόρα εγκαινιάζοντας τον γυναικείο Γύρο του Κατάρ. Σήμερα βρισκόμαστε μόλις λίγα 24ωρα πριν ανοίξει στη Ντόχα η αυλαία του 89ου παγκόσμιου πρωταθλήματος – του πρώτου που θα φιλοξενηθεί στη μέση ανατολή. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αλί Αλ Τανί ο οποίος αποτελεί επίσης τον επικεφαλής της ποδηλατικής ομοσπονδίας της χώρας από την ίδρυσή της. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που πλησιάζουν οι ημέρες για τη διοργάνωση. Θα είναι το αποκορύφωμα μίας προσπάθειας πολλών χρόνων», είπε ο σεΐχης ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει την Κυριακή. «Ένας από τους στόχους της ομοσπονδίας του Κατάρ ήταν να έρθει η διοργάνωση στην περιοχή μας. Οι αγώνες που φιλοξενούσαμε τα προηγούμενα χρόνια μάς προσέφεραν πολύτιμες εμπειρίες. Μπορώ να δηλώσω με σιγουριά πως όλο το προσωπικό είναι πανέτοιμο. Το 2001 δεν υπήρχαν ούτε υποδομές ούτε φαν του αθλήματος. Τώρα διαθέτουμε πάρκα και εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ποδηλάτες». Ένας από τους πρώτους ποδηλάτες του Κατάρ ήταν ο Ταρέκ Ισμαήλι. Σήμερα αποτελεί μέντορα για τους συμπατριώτες του καθώς είναι ομοσπονδιακός προπονητής. «Ανέλαβε πολύ εύκολα τα νέα του καθήκοντα. Ελπίζω οι παλιοί ποδηλάτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ώστε να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά αθλητών», σημείωσε ο Αλί Αλ Τανί. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/