Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ο Βόιτ στο πάνθεον

Published

on

Σε ηλικία 43 ετών ο Γενς Βόιτ έγραψε ιστορία, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ χιλιομέτρων στη δοκιμασία της μίας ώρας.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Στο κατάμεστο ποδηλατοδρόμιο του Γκρέντσεν, στην Ελβετία, υπό τους ήχους των Metallica και μπροστά στον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μπράιαν Κούκσον, ο Βόιτ εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής, καλύπτοντας 51.110 μέτρα σε μία ώρα και δημιούργησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε από το 2005 στον Τσέχο Αντρέι Σοσένκα με 49.441 μέτρα ενώ παλιότερα το ρεκόρ πέρασε από τον θρυλικό Βέλγο, Έντι Μερξ και τον Βρετανό Κρις Μπόρντμαν.

«Είχα ένα τεράστιο κίνητρο, να μπει το όνομά μου δίπλα στους θρύλους της ποδηλασίας. Τα 51 χιλιόμετρα σε μία ώρα είναι κάτι περισσότερο από ό,τι είχα φανταστεί στη ζωή μου, είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου. Τώρα μπορώ γυρίσω σπίτι και να παραγγείλω μία πίτσα», δήλωσε ο 43χρονος Βερολινέζος, που στην καριέρα του έχει καλύψει περισσότερα από 850.000 χιλιόμετρα και στο παρελθόν είχε πανηγυρίσει δύο νίκες σε ετάπ του Γύρου Γαλλίας.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι πόσο θα αντέξει το ρεκόρ του Βόιτ, καθώς τόσο ο Βρετανός σταρ της ποδηλασίας Μπράντλεϊ Γουίγκινς, όσο και ο Ελβετός Φάμπιο Κανσελάρα, έχουν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να το καταρρίψουν μέσα στο 2015.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/