Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ο επαναστάτης Πλάμεν

Published

on

Στην καριέρα του ως παίκτης πολλές φορές πλήρωσε το ότι δεν δίσταζε να εκφράζει τις απόψεις του δημόσια , παρόλο που γνώριζε ότι αυτές δεν ήταν αρεστές.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Απ’ ότι φαίνεται όμως ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ μπορεί να μεταλλάχθηκε αναγκαστικά σε προπονητή, αφού πέρασαν τα χρόνια, ωστόσο ο χαρακτήρας του παραμένει ίδιος κι απαράλλαχτος και γι’ αυτό το λόγο είναι τόσο αγαπητός.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Polsat Sport είναι αυτός που έχει τα δικαιώματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και ένας από τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, ωστόσο ο προπονητής της εθνικής Βουλγαρίας δεν δίστασε να καυτηριάσει την πολιτική που ακολούθησε η διοίκηση του σταθμού η οποία επέβαλλε έξτρα χρεώσεις σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Ο Κονσταντίνοφ αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που εσείς παίρνετε λεφτά από τον κόσμο για τους αγώνες, εγώ δεν θα σας κάνω τζάμπα διαφήμιση». Αυτή ακριβώς η αντίδραση του προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στην Πολωνία, με τους φίλους του βόλεϊ να κατακλύζουν την σελίδα του στο Facebook χρησιμοποιώντας αποθεωτικά σχόλια.

Λίγο αργότερα ο Κονσταντίνοφ μιλώντας σε άλλο πολωνικό μέσο εξήγησε την κίνηση του λέγοντας: «Δεν είμαι ηλίθιος να μην ξέρω ότι στη σημερινή εποχή τα σπορ είναι μπίζνες και μάλιστα φέρνουν καλά λεφτά. Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια και το παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ δεν είναι μια μηχανή για να βγάλουν κάποιοι χρήματα. Το γεγονός ότι ο τηλεοπτικός σταθμός κλείδωσε τα παιχνίδια και πρέπει οι Πολωνοί φίλαθλοι να πληρώσουν για να δουν την διοργάνωση είναι εξοργιστικό».

Και αν ο Κονσταντίνοφ (ο οποίος δεν παρέστη ούτε στην συνέντευξη Τύπου μετά το εναρκτήριο ματς κόντρα στο Μεξικό) θεωρητικά έκλεισε μια πόρτα (αφού ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός είναι εκ των βασικών χορηγών της πολωνικής ομοσπονδίας) το σίγουρο είναι ότι ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση του απλού κόσμου, και η Βουλγαρία από δω και πέρα θα έχει τη δική της κερκίδα στα ματς του παγκοσμίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/