Connect with us

OLYMPICS

Ο Μπαχ θέλει τη Βαρκελόνη

Published

on

Από την πρώτη μέρα της εκλογής του ως πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Τόμας Μπαχ υποσχέθηκε αλλαγές που θα οδηγήσουν το Ολυμπιακό κίνημα στη νέα εποχή. Μία από αυτές τις αλλαγές, είναι η η προτροπή του προς δημάρχους, να δηλώσουν τις πόλεις τους, υποψήφιες για την ανάληψη Αγώνων.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Ο Γερμανός πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, έχει θέσει ως στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή πόλεων στη διεκδίκηση των Αγώνων. Σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε προανήγγειλε και αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις, κάνοντας πιο ελαστικές τις απαιτήσεις της ΔΟΕ, κυρίως όσον αφορά στα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. “Ζητάμε πάρα πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα και πολύ πιο νωρίς από ότι θα έπρεπε από τις υποψήφιες πόλεις, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αποθαρρύνονται και να μην καταθέτουν πρόταση διεκδίκησης θερινών ή χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων”, δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του, ο Τόμας Μπαχ αναφερόμενος στις αλλαγές που θέλει να κάνει στη ΔΟΕ.

Με αυτο το σκεπτικό, συναντήθηκε με το δήμαρχο της Βαρκελόνης Ξαβιέρ Τρίας και του πρότεινε να καταθέσει υποψηφιότητα για τους χειμερινούς Αγώνες του 2026, όταν μάλιστα ο Καταλανός δήμαρχος μία εβδομάδα νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως η πόλη του δε θα συμμετάσχει στη διαδικασία για το 2022. Μετά τη συνάντηση όμως με τον Μπαχ, όλα άλλαξαν καθώς όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου το γραφείο του δημάρχου, “η συμβουλή του κυρίου Μπαχ να συμμετάσχουμε στη διαδικασία για τους Αγώνες του 2026, μας δίνει το κίνητρο να δούμε σοβαρά το θέμα, καθώς μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να είμαστε οι νικητές”. Μάλιστα ήταν τόσο σημαντική για τους Καταλανούς η προτροπή του προέδρου της ΔΟΕ, που σκέφτονται πλέον να αλλάξουν την αρχική τους απόφαση και αντι για το 2026, να καταθέσουν υποψηφιότητα για το 2022.

Μετά την αποτυχία της Μαδρίτης για την ανάληψη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η οποία ήταν οδυνηρή για τους Ισπανούς καθώς πίστεψαν πως τελικά θα είναι αυτοί που θα επικρατήσουν, η Ολυμπιακή τους επιτροπή εμφανίζεται αρνητική προς το παρόν να διεκδικήσει τους χειμερινούς Αγώνες του 2022. Να σημειωθεί πως οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 14 Νεομβρίου και προς το παρόν, η Ουκρανία και η κοινή υποψηφιότητα Πολωνίας-Σλοβακίας είναι οι μοναδικές που έχουν δηλωθεί.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/