Connect with us

STORY

Ο Νικ και… οι άλλοι

Published

on

Χωρίς εκπλήξεις άνοιξε η αυλαία του αμερικανικού Όπεν στη Νέα Υόρκη, καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, με το παιδί-θαύμα του αυστραλιανού τένις, τον ελληνικής καταγωγής Νικ Κύργιο, να συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις μετά από εκείνες στο Γουίμπλεντον.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Μαρία Σαράποβα, Βίνους Γουίλιαμς, Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ, Στάνισλας Βάβρινκα και λοιποί… μεγάλοι ήταν όλοι κερδισμένοι στην πρώτη μέρα του «Φλάσινγκ Μίντοους», του τελευταίου Γκραν Σλαμ της φετινής σεζόν, το οποίο θα μοιράσει μάλιστα το συνολικό χρηματικό έπαθλο-ρεκόρ των 28,1 εκατομμυρίων ευρώ, προσαυξημένο κατά 11,7% από πέρσι! Ωστόσο εκείνος που κατάφερε να κλέψει για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις ήταν ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός από την Καμπέρα της Αυστραλίας.
Ο «Nick the Greek», Νο60 στον κόσμο μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο λονδρέζικο Γκραν Σλαμ και τη νίκη-σοκ κόντρα στον μέγα Ράφαελ Ναδάλ, πρόσθεσε ένα ακόμη σπουδαίο «σκαλπ» στη συλλογή του, αποκλείοντας με 3-1 σετ (7-5, 7-6[4], 2-6, 7-6[1]) τον Ρώσο Μιχαϊλ Γιούζνι, Νο21 στο ταμπλό. Με τη νίκη του αυτή, ο Κύργιος κέρδισε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, εκεί που τον περιμένει ο Ιταλός Αντρέας Σέπι, Νο49 στο κόσμο.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν, ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Νο79 στον κόσμο, με 3-0 σετ (6-1, 6-2, 6-4) σε 98 λεπτά, ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ, Νο8 στο ταμπλό, τα χρειάστηκε αλλά επικράτησε -παρά τις κράμπες που τον ταλαιπώρησαν- του Ολλανδού Ρόμπιν Χάασε, Νο70 στον κόσμο, με 3-1 σετ (6-3, 7-6[6], 1-6, 7-5), αποφεύγοντας έναν αποκλεισμό-έκπληξη, και ο Ελβετός διάδοχος του «βασιλιά Ρότζερ», Στάνισλαβ Βάβρινκα, No4 στον κόσμο, επικράτησε πολύ δύσκολα του No75, Τσέχου Γίρι Βέσελι, παρά το 3-0 στα σετ (6-2, 7-6[6], 7-6[3]).
Στις γυναίκες, η Μαρία Σαράποβα ξεκίνησε τη σταυροφορία του δεύτερου αμερικανικού της στέμματος, μετά από εκείνο του 2006, με εύκολη νίκη (6-4, 6-0) επί της συμπατριώτισσάς της Μαρία Κιριλένκο αν και βρέθηκε να χάνει με 2-4, η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, Νο2 στον κόσμο, ξεπέρασε τελικά με 2-1 σετ την Αμερικανίδα Ντανιέλ Κόλινς (6-7[2], 6-1, 6-2), ενώ η αγαπημένη του νεοϋρκέζικου κοινού, Βίνους Γουίλιαμς, Νο20 στον κόσμο, απέκλεισε με ανατροπή (2-6, 6-3, 6-3) την 43χρονη (!) Γιαπωνέζα Κίμικο Ντάτε-Κρουμ, που είναι η γηραιότερη τενίστρια στο τοπ-100 (No89), με δύο… επίμονες μέλισσες να ταλαιπωρούν τις δύο αθλήτριες κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Στα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζουν οι πρεμιέρες της Σερένα Γουίλιαμς κόντρα στο «μέλλον του αμερικανικού τένις», όπως η ίδια τη χαρακτήρισε, δηλαδή τη 18χρονη αφροαμερικανίδα Τέιλορ Τάουνσεντ που συμμετέχει ως wild card στο παρθενικό της US Open, καθώς και του 33χρονου Ρότζερ Φέντερερ, Νο3 στον κόσμο και σε πυρετώδη αναζήτηση του 18ου τίτλου Γκραν Σλαμ της καριέρας του, με αντίπαλο τον 29χρονο Αυστραλό Μαρίνκο Ματόσεβιτς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/