Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

«Ο παλιός είναι αλλιώς»

Published

on

Την τιμητική του, στην επίσημη ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας πινγκ πονγκ είχε για άλλη μία φορά ο Παναγιώτης Γκιώνης. Η συμμετοχή του 34χρονου Έλληνα πρωταθλητή στο επικείμενο παγκόσμιο κύπελλο τον έφερε στο προσκήνιο με ένα εκτενέστατο αφιέρωμα.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Προορισμός Ντίσελντορφ: Οι αμυντικοί φτάνουν πιο αργά στο υψηλότερο επίπεδο της καριέρας τους, αθλητής της κατηγορίας ανδρών επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία», ήταν ο τίτλος. Μέσα από τον Παναγιώτη, ο συντάκτης του ρεπορτάζ προσπαθεί να στηρίξει την άποψη των ειδικών που θέλει τους παίκτες που στηρίζονται κυρίως στη σωστή αμυντική συμπεριφορά, να φτάνουν πιο αργά στην κορύφωση της καριέρας τους. Αλλά παράλληλα να παίζουν σε υψηλό επίπεδο για περισσότερα χρόνια διότι εκμεταλλεύονται συνήθως τη δύναμη των αντιπάλων τους και την αξιόλογη τεχνική τους.

Τι σημαίνει αμυντικός; Ο αθλητής που παίζει συντηρητικά και ψάχνει την ευκαιρία για να κερδίσει τον πόντο με μία ξαφνική επίθεσή του. Σαν την τακτική του… Φερνάντο Σάντος στο ποδόσφαιρο ένα πράγμα.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στα επιτεύγματα του Γκιώνη. Τόσο σε ομαδικό επίπεδο με τη 2η θέση της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013, όσο και σε ατομικό. Αφενός με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο απλό ανδρών πέρσι στη Σουηδία και φυσικά στην παρουσία του με wild card στο παγκόσμιο κύπελλο του Ντίσελντορφ.

«Το παλικάρι της ελληνικής Εθνικής ομάδας ανδρών έχει παίξει σε 16 συνεχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα αρχίζοντας από το 1997 στο Μάντσεστερ, έχει αγωνιστεί στους τρεις πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2009 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών στους μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα. Ωστόσο, το Ντίσελντορφ είναι ορόσημο στην καριέρα του Παναγιώτη Γκιώνη, καθώς για πρώτη φορά έχει κληθεί να μετάσχει στο World Cup των ανδρών», αναφέρει το ρεπορτάζ για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος στοχεύει σε διάκριση και στο παγκόσμιο κύπελλο. Θα παίξει, άλλωστε, εντός έδρας και θέλει να εκμεταλλευθεί το γεγονός.

«Να περάσουμε από τον όμιλο και έπειτα βλέπουμε… Θέλουμε και τύχη στην κλήρωση», μας δήλωσε ο Παναγιώτης στο διάλειμμα της χθεσινής προπόνησής του και ενώ θαύμαζε το… ξύλο του «Πάπα» και προφανώς ζήλευε…
Στο αφιέρωμα για τον Γκιώνη, ο συντάκτης δίνει και μία πληροφορία. Ο Παναγιώτης θα είναι ο μεγαλύτερος αθλητής απ’ όλους τους συμμετέχοντες στο παγκόσμιο κύπελλο. Επειδή, λοιπόν, εδώ στην Ελλάδα το φωνάζουμε ότι ο «παλιός είναι αλλιώς», ο Γκιώνης έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει και στο «σπίτι του», δηλαδή, στο Ντίσελντορφ!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/