Connect with us

OLYMPICS

Ο Παπαϊώννου στο Μπακού

Published

on

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας είχε δημιουργήσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο , είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και σίγουρα εκείνη την εποχή στο «στόμα» κάθε Έλληνα ήταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Ο ευρηματικός καλλιτεχνικός διευθυντής του «Αθήνα 2004» φαίνεται πώς δεν άφησε ασυγκίνητους και τους Αζέρους. Έτσι, κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια από την τέλεση των αγώνων του 2004, οι διοργανωτές του «Μπακού 2015» ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Έλληνας καλλιτέχνης θα είναι ο επικεφαλής της τελετής έναρξης των αγώνων στις 12 Ιουνίου του 2015.

Μια συνάμα μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η ανάθεση στον Δημήτρη Παπαϊωάννου, που αποτελεί και επιβράβευση για τον ίδιο. Για τη συνεργασία αυτή, ο Παπαϊωάννου τόνισε: «Η ανάθεση της δημιουργίας της τελετής έναρξης για το «Μπακού 2015» αποτελεί για μένα τιμή και πρόκληση. Σκοπός μου είναι να διηγηθώ μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Αζερμπαϊτζάν, με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάζει το σύγχρονο και το ευρηματικό με τον σεβασμό στην τεράστια και μακραίωνη κουλτούρα της χώρας».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/