Connect with us

TOP

Ο τίτλος και τα 3.500.000$ στην Κέρμπερ

Published

on

Το απόλυτο όνειρο ζει η Γερμανίδα τενίστρια Αντζελίκ Κέρμπερ η οποία εδώ και λίγη ώρα είναι η κάτοχος του τίτλου του US open, κερδίζοντας στον τελικό την Καρολίνα Πλίσκοβα 2-1 σετ.

Με την προϊστορια των δύο αθλητριών να είναι 4-3 επί της Κέρμπερ, ο τελικός προμηνύοντας άκρως ανταγωνιστικός. Η Γερμανίδα έφτασε σε αυτόν δίχως να χάσει σετ, ενώ ο Πλίσκοβα μετρούσε 11 σερί νίκες ενώ έγινε και η όγδοη τενίστρια που κατάφερε να νικήσει στο ίδιο τουρνουά τις αδελφές Γουίλιαμς.
Τελικά επικράτησε η Κέρμπερ 2-1 (6-3, 4-6, 6-4) αντιμετωπίζοντας με έξυπνο τρόπο το μεγάλο όπλο της Τσέχας που ήταν οι άσοι (μετρούσε 407 σε γκραν σλαμ και τουρ μέχρι το τελικό φέτος). «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στην Καρολίνα. Είχε δύο φοβερές εβδομαδες και το μέλλον της ανήκει. Πιστεύω ότι εκπληκτικό τένις. Για μένα αυτή ήταν φοβερή χρονιά. Κέρδισα δύο γκραν σλα και ανέβηκα στο Νο1 και όλα ξεκίνησαν από εδώ το 2011 (όταν έφτασε στα ημιτελικά ως Νο92) και πέντε χρόνια αργότερα είμαι αγκαλιά με το τρόπαιο» δήλωσε συγκινημένη η Κέρμπερ μετά τον τελικό που είδε όλα της τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Εννέα μήνες πριν ήταν στο Νο10 και σήμερα στο Νο1 (θα ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα) έχοντας κερδίσει δύο από τους τρεις τελικούς γκραν σλαμ που συμμετείχε (κερδισμένο στο όπεν της Αυστραλία, χαμένο στο Γουίμπλεντον).
Η Κέρμπερ έγινε η πρώτη Γερμανίδα που κερδίζει το US open από το 1996, όταν τα είχε καταφέρει τότε ο Στέφι Γκραφ κερδίζοντας το πέμπτο και τελευταίο της τίτλο στα αμερικάνικα κορτ. Επίσης η Κέρμπερ έγινε η πρώτη μή… Γουίλιαμς που κερδίζει περισσότερα από ένα γκραν σλαμ μέσα στην ίδια σεζόν, από το 2007 που τα είχε καταφέρει η Βελγίδα, Τζαστίν Ενίν το 2007 (Ρολάν Γκαρός, αμερικάνικο όπεν). Επίσης, στην ιστορία του τένις, η Κέρμπερ έγινε μόλις η τέταρτη αριστερόχειρας που κερδίζει γκραν σλαμ. Οι άλλες τρεις είναι η Έβελιν Σίαρς (1907), η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (1983, 1984, 1986, 1987) και η Μόνικα Σέλες (1991, 1992).
Η Κέρμπερ θα εισπράξει και τα 3.500.000 δολάρια που είναι το χρηματικό βραβείο για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/