Connect with us

TOP

Πάει για το ευρωπαϊκό ρεκόρ

Published

on

Πρώτη χρονιά έφηβος ο Εμμανουήλ Καραλής, ξεκίνησε την προετοιμασία του με υψηλές προσδοκίες για το 2017, έχοντας ως πρώτο στόχο το ευρωπαϊκό στο Γκροσέτο.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου επεστρεψε από το Ντουμπάι όπου βρέθηκε για να βραβευθεί ως ο κορυφαίος νέος αθλητής του βαλκανικού στίβου για το 2016 και μπήκε πάλι σε ρυθμό προπονήσεων. Ο Καραλής θα μπει κανονικά στον κλειστό στίβο όπου ναι μεν το όριο για το ευρωπαϊκό των ανδρών είναι ιδιαίτερα υψηλό (5.78μ.) καθώς θα διεξαχθεί απευθείας τελικός και στην ουσία είναι όριο τελικού, ωστόσο όμως δεν στερείται κινήτρου ο νεαρός επί κοντιστής όσον αφορά στον κλειστό στίβο.
Έχοντας 5.54μ. το 2016 στον κλειστό, ο Καραλής θα επιδιώξει να ξεπεράσει το 5.61μ. για να κάνει δικό του το ευρωπαϊκό ρεκόρ εφήβων στον κλειστό στίβο. Τέσσερις αθλητές μοιράζονται αυτό το ρεκόρ (5.60μ.). Ο Γάλλος Ζαν Γκαλφιόν (1990), οι Ρώσοι Γιούρι Γιελισέγιεφ (1994), Βίκτορ Τσιστιακόφ (1994) και ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Ρεβένκοφ (2003). Αυτά σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, καθώς άλλες βάσεις δεδομένων καταγράφουν ως ρεκόρ εφήβων, το 5.68μ. του Χόλζντεμπε.
Βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο και τον ανοιχτό (δεν υπάρχει καταγραφή για τον κλειστό), ο Μαξίμ Ταρασόφ έχει το ρεκόρ μαζί με τον Ράφαελ Χόλζντεπε, έχοντας περάσει το 5.80μ. ενώ Νο3 με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε επίπεδο εφήβων, παραμένει ο Κώστας Φιλιππίδης με το 5.75μ. που πέρασε το 2005 στη Σμύρνη, σε ηλικία 19 ετών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/