Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Παιδιά κατώτερου θεού

Published

on

Πέταξε για τη Λισαβόνα η αποστολή των Εθνικών ομάδων στο πινγκ πονγκ για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με στόχο των ανδρών την υπεράσπιση του ασημένιου μεταλλίου που κατέκτησε η ελληνική «dream team» το 2013 στην Αυστρία. Όσο για τις γυναίκες, η διεκδίκηση της ανόδου στην 1η κατηγορία είναι το όνειρο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Και στις δύο περιπτώσεις, βέβαια, ο Κώστας Βατσακλής στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. «Δεν έχετε να αποδείξετε κάτι». Είναι πρόδηλη η επιθυμία του ομοσπονδιακού προπονητή να αποφορτίσει τα μέλη των Εθνικών ομάδων και κυρίως τους άνδρες, οι οποίοι καλούνται για πρώτη φορά να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της υπεράσπισης ενός μεταλλίου.

«Και οι δύο ομάδες είσαστε καταξιωμένες στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο στερέωμα στις κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζεστε. Δεν έχουμε ν’ αποδείξουμε κάτι στον κόσμο παρά μόνο στον εαυτό μας. Πάμε σεμνά και ταπεινά, όπως πάντα, και στην Πορτογαλία θα τα δώσουμε όλα πρώτα απ’ όλα για να σώσουμε τις κατηγορίες και οι άνδρες να εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή τους στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού. Αν τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις των γκρουπ και μπούμε στα προημιτελικά των κατηγοριών μας θα είναι επιτυχία γιατί θα εξασφαλίσουμε τους κύριους στόχους μας και παράλληλα θα βγάλουμε από πάνω μας πίεση και θ’ αποδώσουμε καλύτερα», είπε ο Βατσακλής στους διεθνείς και στη συνέχεια αποκάλυψε άλλο ένα… πικρό μυστικό.

Οι τέσσερις αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριες της Εθνικής πήγαν στη Λισαβόνα χωρίς φυσιοθεραπευτή. Σε άλλη μία μεγάλη διοργάνωση στερούνται τα αυτονόητα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Τάσος Ρηνιώτης, αλλά η Κατερίνα Τόλιου, η Μαρία Χριστοφοράκη, η Αγγελίνα Παπαδάκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται για την πατρίδα τους δίχως πολλά από τα προνόμια που απολαμβάνουν αθλητές και αθλήτριες άλλων Εθνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι την περασμένη Άνοιξη έφυγαν για το παγκόσμιο της Ιαπωνίας με τους αθλητές να πληρώνουν από την τσέπη τους τα εισιτήρια επειδή ήταν άδειο το ταμείο της Ομοσπονδίας. Αργότερα, βέβαια, τα παιδιά πήραν πίσω τα χρήματα, αλλά ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί σε πόσο δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία και να στηρίξουν το άθλημα που αγαπούν. Ακόμα και τα πριμ είναι μία… πονεμένη ιστορία.

Όταν, για παράδειγμα, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προκρίνεται στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης, οι παίκτες μοιράζονται το 50% του ποσού που δίνουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Συνήθως, δηλαδή, το πριμ αγγίζει ή και ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ! Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ μοιράστηκαν για το ασημένιο μετάλλιο του 2013 το εκπληκτικό ποσό των 12.000 ευρώ που μοιράστηκε στα πέντε, δηλαδή, οι τέσσερις αθλητές και ο προπονητής τους! Καλά – καλά ούτε για τα λάστιχα στις ρακέτες δεν φτάνουν τα χρήματα, αλλά ουδόλως τους ενδιαφέρει παρά το γεγονός ότι γυμνάζονται περισσότερες ώρες από τους ποδοσφαιριστές.
Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διαρκεί συνήθως 50 μέρες σκληρής δουλειάς. Με τουλάχιστον 6 ώρες προπόνησης κάθε μέρα! Αν μη τι άλλο, αυτά τα παιδιά αξίζουν τη στήριξή μας, τη συμπαράστασή μας! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους δώσουμε.

Οι μάχες στη Λισαβόνα θα αρχίσουν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου. Πρώτες θα βουτήξουν στα βαθιά οι γυναίκες. Για το γκρουπ F της Challenge Division θα αντιμετωπίσουν στις 12 το μεσημέρι την Κροατία. Το απόγευμα στις 6 θα μπουν στο παιχνίδι και οι άνδρες με αντίπαλο την Ισπανία, ενώ την ίδια ώρα οι γυναίκες θα βρουν απέναντί τους τη Σκοτία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/