Connect with us

OLYMPICS

Παράταση στο νόμο

Published

on

Παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ζήτησαν και πήραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τους συνεργάτες του Γιάννη Ανδριανού που επιμελούνται τη σύνταξη του νέου αθλητικού νόμου. Σε μία φορτισμένη ημέρα από την απώλεια του 46χρονου Κώστα Κατσούλη, η επίσκεψη του Σπύρου Καπράλου και του Μανώλη Κατσιαδάκη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποδείχθηκε άνευ ουσίας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο πρόεδρος και το μέλος της ΕΟΕ εξήγησαν στους συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού πώς δεν μπορούν μέσα σε μία ημέρα να ετοιμάσουν τις προτάσεις του αθλητικού κινήματος για το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Συνηθίζουν, άλλωστε, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να συζητούν όλα τα θέματα στην Ολομέλεια και να αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες για τη στάση τους σε κάθε υπόθεση.

Ο Καπράλος και ο Κατσιαδάκης το κατέστησαν σαφές με κάθε τρόπο και έτσι πήραν τη διορία ενός μήνα για να συντάξουν και να καταθέσουν προς συζήτηση τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στην αθλητική νομοθεσία. Θα γίνει η πρώτη συζήτηση την προσεχή Τρίτη 7 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της ΕΟΕ και εν συνεχεία θα αποτυπωθούν οι τελικές εισηγήσεις που θα εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή. Με πάγιο αίτημα όλων των Ομοσπονδιών να βρεθεί τρόπος απεμπλοκής από τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας που επιτρέπει στην ΕΟΕ να λειτουργεί με κανόνες ανταγωνισμού, δηλαδή, ως ιδιωτικός φορέας, αλλά από την άλλη πλευρά επιβάλει τον έλεγχο λες και πρόκειται για δημόσια υπηρεσία.

«Είναι τραγελαφικό όλο αυτό», φέρεται να είπε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Σπύρος Καπράλος και εξήγησε πως στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θεωρούν πώς τελούν υπό τιμωρία από την πολιτεία.
«Έτσι αισθανόμαστε. Ότι μας τιμωρείτε επειδή αυξάνουμε τα έσοδά μας με κινήσεις στο εξωτερικό. Επειδή αξιοποιούμε κάθε πόρο που μπορεί να μας δώσει το αθλητικό κίνημα διεθνώς. Επειδή κάνουμε σωστή διαχείριση χωρίς να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ. Άδικο δεν είχε ο Καπράλος. Εδώ και μήνες παλεύουν στην λεωφόρο Κηφισίας να βρουν άκρη με το ελληνικό δημόσιο ώστε να απεγκλωβίσουν χρήματα που έφεραν στην Ελλάδα από χορηγούς και από τη ΔΟΕ για να τα εκταμιεύσουν στις Ομοσπονδίες. Η νομοθετική ρύθμιση ακόμα έρχεται!
Η τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Με τον Τόμι Σχοινά να εκφράζει αντιρρήσεις για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επειδή δίνονται κρατικές επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες.
«Πράγματι δίνονται. Το διαπιστώσαμε από τα 800.000 ευρώ που δόθηκαν σε κάποιες για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν η απάντηση με την αιχμή για την ομοσπονδία του μπάσκετ. Κάπου έκλεισε η κουβέντα και ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σπύρου Καπράλου και του Μανώλη Κατσιαδάκη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Γιάννη Ανδριανού. Με το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ για τον νέο αθλητικό νόμο να προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου παρά τις πρόσφατες διαρροές από τη ΓΓΑ για ανάρτηση του νομοσχεδίου στη διαύγεια προκειμένου να αρχίσει η δημόσια διαβούλευση…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/