Connect with us

TOP

«Πολύ ωφέλιμο το σεμινάριο των προπονητών»

Published

on

Κατάμεστη αίθουσα του αμφιθέατρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ήταν τα δύο στοιχεία που χαρακτήρισαν τον σεμινάριο επιμόρφωσης των προπονητών.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες άφησε το σεμινάριο των προπονητών κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου στην Αθήνα από τον ΣΕΠΚΥΣΚ και την ΚΟΕ. Η παρουσία των ενδιαφερομένων ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ ο γ.γ. του ΣΕΠΚΥΣΚ, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, σημείωσε στο Sportsfeed πως όσα ειπώθηκαν ήταν πολύ ωφέλιμα για όλους: «Περιμέναμε πως θα είχε επιτυχία το σεμινάριο αλλά όχι τόσο μεγάλη. Είναι αλήθεια πως ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Συμμετείχαν 350 άτομα και ο αριθμός θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν δεν έκλειναν νωρίς οι συμμετοχές. Ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα το τριήμερο που ελπίζουμε να τα ακολουθήσουν οι προπονητές και η ομοσπονδία. Ήταν πολύ ωφέλιμο το σεμινάριο. Οι Έλληνες προπονητές παρουσιάσαμε την προετοιμασία που έκαναν οι αθλητές για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο ξένοι ομιλητές, ο Βορόντσοβ και ο Σοκολόβας, μίλησαν για θέματα που αφορούσαν τόσο τους αθλητές υψηλού επιπέδου όσο και για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Το πιο σημαντικό που προέκυψε είναι πως δε μπορείς να έχεις αποτελέσματα χωρίς ο προγραμματισμός να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες». Εξηγώντας την τελευταία του φράση ο κόουτς Νικολόπουλος σημείωσε πως στη χώρα μας εστιάζουμε υπερβολικά στην αγωνιστική ικανότητα των παιδιών ηλικίας 9-11 ετών το οποίο λειτουργεί εις βάρος της τεχνικής. «Με αυτή την τακτική δε μαθαίνουμε στα παιδιά να κολυμπούν σωστά και επομένως κάνουν λάθη στην τεχνική. Σε καμία κολυμβητικά αναπτυγμένη χώρα δεν πέφτουν σε αγώνες παιδιά ηλικίας εννέα ετών. Αντιθέτως αυτές είναι οι ηλικίες που οι αθλητές πρέπει να μάθουν να κολυμπούν σωστά και να αποκτήσουν μία υψηλή αερόβια ικανότητα».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/