Connect with us

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Πρόσκληση σε Σχορτσιανίτη

Published

on

Παραμένει η εκκρεμότητα στην Εθνική ομάδα μπάσκετ με τον Φώτη Κατσικάρη, αλλά ήδη τρέχουν τα στελέχη της ΕΟΚ τον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα. Η επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων ωρών που στοχεύει στην ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως μελλοντικού ηγέτη της Εθνικής εντάσσεται στο πλάνο που καταστρώνουν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Πέρα από το θέμα του προπονητή, στην ΕΟΚ ασχολούνται και με τις άλλες εκκρεμότητες. Έστω και αν είναι νωρίς για να γνωρίζουν την εξέλιξη της υγείας του Βασίλη Σπανούλη, αλλά θέλουν να έχουν στην Ομοσπονδία την αρχική διαβεβαίωση του Λαρισαίου για τη συμμετοχή του στο Euro 2015. Τι θα γίνει με το γόνατο του «Kill Bill» το γνωρίζει μόνο ο Θεός, όμως, όταν γνωρίζουν την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στην Εθνική, ασφαλώς και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά και ο Κατσικάρης και ο Βασιλακόπουλος.

Μία από τις σημαντικές εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα έχει το όνομα «Σοφοκλής Σχορτσιανίτης». Μου το είπε ξεκάθαρα ο Κώστας Μίσσας στον alpha 989: «Αν είχαμε τον Σόφο μαζί μας, τότε θα είμαστε τώρα στην 4άδα». Πεποίθηση που στηρίζεται στη δυνατότητα του Σχορτσιανίτη να δίνει 10 -15 πολύ ποιοτικά λεπτά στις ομάδες του. Το απέδειξε και με την πορεία της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πορεία προς την κορυφή της Ευρωλίγκας. Αρκεί, βέβαια, να μην εμφανίζει ο «Σόφο» τις γνωστές αυτοκαταστροφικές τάσεις. Σαν κι αυτές που τον έθεσαν ήδη νοκ άουτ από την προετοιμασία της Μακάμπι. Σύμφωνα με το Sport5, ο Σχορτσιανίτης έφυγε για διακοπές με τη ζυγαριά να δείχνει 157 κιλά και επέστρεψε στα 175! Με συνέπεια να εμφανιστεί αρτηριακή υπέρταση. Στη Μακάμπι σήμανε συναγερμός και όταν στην πορεία διαγνώστηκε και το γλαύκωμα, αυτόματα η «ομάδα του Λαού» πήγε το συμβόλαιο του Σόφο στο μίνιμουμ των 6.000 δολαρίων τον μήνα.

Με υγιή τον Σχορτσιανίτη, όμως, μπορεί να καλυφθεί το μεγάλο κενό της Εθνικής, του παίκτη πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση. Το είπε και ο Κατσικάρης μετά την ήττα – σοκ στο ματς με τους Σέρβους. «Δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια ο Μπουρούσης». Φράση που ήθελε να αναδείξει τη μοναξιά που ένιωθε ο σέντερ της Ρεάλ διότι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης απλά συμπλήρωνε το ρόστερ, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας ουδέποτε έβγαλε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στο παρκέ του «Παλάθιος Σαν Πάμπλο» της Σεβίλλης ή στο «Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες» της Μαδρίτης.

Ο Μίσσας, λοιπόν, έριξε τις γέφυρες και επειδή είναι από τους ανθρώπους που μιλάει συχνότερα από κάθε άλλον με τον Βασιλακόπουλο, αργά ή γρήγορα θα γίνει προσέγγιση του Σόφο. Έστω και αν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έριξε λάδι στη φωτιά με τη δήλωση ότι «ο τρόπος που αρνήθηκαν δεν ήταν ο πρέπον. Είναι θέμα ομοσπονδίας και προπονητή». Έβαλε ο συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη και τον Κώστα Κουφό στην εξίσωση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο νυν Ομοσπονδιακός τεχνικός βλέπει με διαφορετικό μάτι τις δύο περιπτώσεις. Στον Σχορτσιανίτη μπορεί να δοθεί συγχωροχάρτι… Αν, βέβαια, συμφωνήσει και ο Βασιλακόπουλος…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/