Connect with us

STORY

Κλάταρε η Λόλο!

Published

on

Αγώνες τέλος για τη Λόλο Τζόουνς. Τουλάχιστον για φέτος δηλαδή, αφού όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook η Αμερικανίδα εμποδίστρια, αλλά εσχάτως και αθλήτρια του μπόμπσλεϊ, η ιδιαίτερα επίπονη χρονιά που πέρασε, τελικώς την… γονάτισε.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η 32χρονη πρωταθλήτρια από το Ντε Μόιν της Άιοβα επέλεξε μάλιστα έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο, όσο και χιουμοριστικό τρόπο για να ενημερώσει τους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της, ξεκινώντας το μήνυμά της ως εξής: «Μιας και έβγαλα έναν τόνο λεφτά, αποφάσισα να σταματήσω τη σεζόν μου στον στίβο κάπως πρόωρα και να αφοσιωθώ στο netflix (σ.σ. η γνωστή ιστοσελίδα παρακολούθησης τηλεοπτικών σίριαλ μέσω live streaming). Σας ευχαριστώ για αυτή την περίοδο κατανόησης. lol».
Φυσικά αμέσως μετά έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, εξηγώντας τους πραγματικούς λόγους οι οποίοι επέβαλαν αυτή την απότομη αλλαγή στο αγωνιστικό της πρόγραμμα: “Η Αλήθεια: Μετά τη συμμετοχή μου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το δυσκολότερο πράγμα για μένα ήταν να επανακτήσω το κίνητρό μου. Ένιωσα συναισθηματικά στραγγισμένη μετά από τη συμμετοχή μου στην Ολυμπιακή ομάδα μπόμπσλεϊ των ΗΠΑ. Για μία ακόμη φορά προσπάθησα να πετύχω τον απόλυτο στόχο, δηλαδή να κερδίσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά για μία ακόμη φορά απέτυχα. Παρόλα αυτά κατόρθωσα να ανασυνταχθώ και να κερδίσω το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα στίβου των ΗΠΑ. Ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια διαγωνίζομαι ασταμάτητα. Δεν έχω κάνει διάλειμμα για πάνω από δύο μέρες, προκειμένου να μπορέσω να συμμετάσχω σε δύο αθλήματα. Έτσι δεν θα επιστρέψω στους στίβους αυτή τη σεζόν για να τρέξω στις τρεις τελευταίες κούρσες στην Ευρώπη… Τον Νοέμβριο, θα επιστρέψω κανονικά στις προπονήσεις [των 100μ. εμπόδια]… Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 2015 θα διεξαχθεί στο Πεκίνο, εκεί όπου το 2008 έχασα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ανυπομονώ να αντικρίσω όλους τους φόβους μου κατάματα και να τους υπερνικήσω”, κατέληξε με νόημα η Τζόουνς.

Όσο για τους χειμερινούς πειραματισμούς της με το έλκηθρο στο Σότσι (όπου είχε πάρει τελικά την 11η θέση), φαίνεται ότι μάλλον μπαίνουν… στο ψυγείο μέχρι νεωτέρας, μιας και τον περασμένο Ιούνιο η πρωταθλήτρια δήλωσε ότι θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να συμμετάσχει ξανά σε ελκηθροδρομίες του χρόνου, ενώ σίγουρα δεν θα μπει σε έλκηθρο κατά την προολυμπιακή σεζόν 2015-2016. Κι αυτό είναι λογικό, αφού αν θέλει να βρεθεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο, θα πρέπει να καταφέρει να είναι ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες εμποδίστριες των ΗΠΑ, πράγμα ούτως ή άλλως δύσκολο, αφού το 2016 θα έχει “πατήσει” αισίως τα 34 (είναι γεννημένη στις 5/8/1982), ενώ και οι τρεις ταχύτερες εμποδίστριες φέτος στον κόσμο είναι οι συμπατριώτισσές της, Ντον Χάρπερ-Νέλσον (12.44), Κουίν Χάρισον (12.46) και Μπριάνα Ρόλινς (12.53)! Πάντως το φετινό της 12.55, που είναι η 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, λογικά αφήνει αρκετά περιθώρια αισιοδοξίας, αν αναλογιστεί κανείς και το εξαντλητικό φετινό της πρόγραμμα.

Εκείνο που προέχει πάντως τώρα για τη Τζόουνς είναι η… ταινιοθεραπεία και η απόλαυση των αμαρτιών του τζανκ φουντ, αφού όπως προέτρεψε η ίδια τους φίλους της στο Facebook: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές, παιδιά! Όμως σοβαρά τώρα, αρχιστε να μου στέλνετε συνταγές για επιδόρπια, γιατί έχω σκοπό να σπάσω όλους τους διατροφικούς κανόνες. lol»!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/