Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ρωμαίος στη Θεσσαλονίκη

Published

on

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα περίχωρα της Ρώμης, όπου και ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ. Στην καριέρα του, ποτέ δεν ξέφυγε από τα στενά όρια του ιταλικού νότου αγωνιζόμενος σε ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο Ματέο Πάρις μέχρι τα 27 του δεν είχε καταφέρει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα, αφού είχε αγωνιστεί μέχρι τη Β΄εθνική Ιταλίας, ωστόσο την τελευταία τριετία σκαλί, σκαλί βρέθηκε στο προσκήνιο και τώρα στα 30 του ετοιμάζεται να κάνει και το άλμα στο εξωτερικό.
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πασαδόρος της Λατίνα (συμπαίκτης πέρσι με τον Ανδρέα Φράγκο στην μοναδική του χρονιά στο καμπιονάτο) θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης επέλεξε αυτόν ως αντικαταστάτη του Χάρισον Πίκοκ.

Ο Αυστραλός πασαδόρος ο οποίος πρόλαβε να παίξει ένα φιλικό (με τον Ηρακλή) και να κάνει δύο προπονήσεις με τους υπόλοιπους, επέστρεψε ήδη στην Καμπέρα για να κουράρει τα ταλαιπωρημένα πόδια του (βρισκόταν στα όρια κατάγματος κόπωσης) από τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο λιγκ και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Ακόμη και τώρα έπαιζα μπιτς βόλεϊ για να διατηρηθώ σε φόρμα και περίμενα κάποια πρόταση, αλλά ήταν μια τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι ήρθε αυτή η προσφορά από την ΜΕΝΤ. Δεν το περίμενα κι ελπίζω ότι θα μπορέσω με την απόδοση μου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια σπουδαία εμπειρία», μας είπε ο Ρωμαίος πασαδόρος ο οποίος αποχωρίζεται την αγαπημένη του πόλη την ώρα που η ποδοσφαιρική Ρόμα έχει γεμίσει από Έλληνες.

«Ξέρεις είμαι οπαδός της Λάτσιο…», φροντίζει να ξεκαθαρίσει με ευθύτητα οπότε η κουβέντα επιστρέφει και πάλι στα της ΜΕΝΤ (η οποία ευτυχώς φοράει μπλε έστω κι αν είναι σκούρο μπλε). «Πάντα ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία ενός ξένου πρωταθλήματος, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είχα στο μυαλό μου το να φύγω από την Ιταλία τη δεδομένη χρονική στιγμή… Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις».
Κι αν τελικά δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο και υπογράψει το συμβόλαιο του με την ομάδα της Τούμπας, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα θα τον επισκεφτεί ο αδερφός του Κλαούντιο.

Βολειμπολίστας κι αυτός, έχει ως σήμα κατατεθέν το πυκνό μούσι που τον κάνει να μοιάζει σαν το κινηματογραφικό «Λεωνίδα» Τζέραλντ Μπάτλερ. «Όλοι τον φωνάζουνε Λεωνίδα οπότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε στις Θερμοπύλες…».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/