Connect with us

EDITORIAL

«Σίγουρα» και ερωτηματικά

Published

on

Το πρώτο σερβίς θα δοθεί σίγουρα το τριήμερο 3-4-5 Οκτωβρίου με την προκριματική φάση του Λιγκ… Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σίγουρα στις 11 Οκτωβρίου με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Φοίνικα Σύρου, καθώς αυτό ήταν το μεγάλο παιχνίδι που προέκυψε από την κλήρωση που φιλοξενήθηκε στην Ορεστιάδα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κάπου εδώ όμως σταματούν και τα «σίγουρα» και μπαίνουν τα… ερωτηματικά που είναι ουκ ολίγα πάνω από τον ουρανό της Volleyleague.
Ερωτηματικά τα οποία μπορεί να εξελιχθούν σε θαυμαστικά αν ευδοκιμήσουν οι επαφές με την ΟΠΑΠ ΑΕ για την είσοδο των αγώνων βόλεϊ στο κουπόνι του στοιχήματος ή να εξελιχθούν σε… αποσιωπητικά εφόσον κάποιες από τις ομάδες δεν ξεπεράσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο ρυθμός που έδωσε η μοναδική μπάντα της Ορεστιάδας και τα μηνύματα αισιοδοξίας που έστειλαν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού (με γραπτή ανακοίνωση) μακάρι να αποδειχθούν αληθινά, ωστόσο όσοι γνωρίζουν δεν μπορούν να είναι τρομερά αισιόδοξοι.
Στο θέμα της χορηγίας της ΟΠΑΠ ΑΕ η διατύπωση του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου ήταν εξαιρετικά προσεκτική. «Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανανεώσουμε για δύο χρόνια…», ήταν τα λόγια του και το θέμα έχει ως εξής:
Όντως ο Οργανισμός έχει κάνει πρόταση για διετή επέκταση της χορηγίας, προχωρώντας όμως σε νέα μείωση (πέρσι από το 1.800.000 ευρώ δόθηκαν 900.000 ευρώ) ύψους 10% η οποία όμως μπορεί εν τέλει να είναι και… αύξηση. Πως θα συμβεί αυτό; Αν κλείσει η συμφωνία για να μπουν οι αγώνες στο κουπόνι, τότε θα δοθεί κι ένα έξτρα ποσό, το οποίο αθροιζόμενο με τα λεφτά της χορηγίας θα είναι περισσότερα από αυτά που δόθηκαν φέτος. Και αυτά είναι πραγματικά καλά νέα… Σε διαφορετική περίπτωση είναι σίγουρο ότι κάποιες ομάδες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και από τις 12 που μπήκαν στην κληρωτίδα, θα υπάρχουν απώλειες.
Για μια ακόμη φορά η ΕΣΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση μετατροπής των ΤΑΑ σε Ανώνυμες Εταιρίες (που αποτελεί μονόδρομο για την σωτηρία του πρωταθλήματος), ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η συζήτηση με τον ΠΑΣΑΠ (το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών) για μια κεντρική συμφωνία που θα φορά την αποπληρωμή των παλιών οφειλών στους αθλητές.
Το non paper της ΕΣΑΠ που έκανε λόγο για αποπληρωμή των υψηλών οφειλών (άνω των 50.000 ευρώ) σε 80 μήνες απορρίπτεται ασυζητητί από τους παίκτες, αλλά αν πέσει επισήμως στο τραπέζι η πρόταση για εξόφληση σε 50 μήνες (4 χρόνια και κάτι) τα δεδομένα θα αλλάξουν. Από τη στιγμή που οι ομάδες αποφάσισαν να πιέσουν καταστάσεις για να περάσουν οι τέσσερις ξένοι, προφανώς για να μπορέσουν να πάρουν το οκ του Υπουργείου Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας (αφού θεωρείται σίγουρο ότι οι παίκτες θα παραμείνουν αρνητικοί) θα πρέπει να κάνουν κι αυτές κάποιες υποχωρήσεις.
Το μόνο που παραμένει σίγουρο (κι είναι πραγματικά τυχερή η ΕΣΑΠ που έχει αυτόν τον συμπαίκτη) είναι ότι και το νέο πρωτάθλημα θα μεταδίδεται από τη NOVA που με τις παραγωγές της συντηρεί το προϊόν πολύ ψηλά…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/