Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Σγουρόπουλος – Ρηνιώτης διεκδικούν πρόκριση, πέρασε η Τόλιου

Published

on

Η νεά γενιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισε να δείχνει τα… δόντια της και δεν αποκλείεται σήμερα το βράδυ να πανηγυρίσουμε πρόκριση (ή προκρίσεις) στο κυρίως ταμπλό του παγκόσμιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ, αθλητών είναι οι διάδοχοι της πολύ πετυχημένης γενιάς των Κρεάνγκα, Γκιώνη και Παπαγεωργίου.

Στην πρώτη ενότητα της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέκτησαν με το απόλυτο των νικών την πρωτιά στους ομίλους τους και αργότερα θα διεκδικήσουν, σ’ έναν νοκ άουτ αγώνα, την πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος.
Στο απλό ανδρών ο Ρηνιώτης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην πρώτη φάση έπειτα από τις δύο νίκες της Δευτέρας. Επιβλήθηκε και του Βαζίρ Αλαχβερντίγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν με 4-1 σετ (11-4, 11-4, 5-11, 11-5, 11-0) και πήρε πανηγυρικά την 1η θέση στο 57ο γκρουπ.
Με πολύ καλή εμφάνιση έφτασε στον ίδιο στόχο και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 45ο γκρουπ, όπου ήταν επικεφαλής. Επικρατώντας το μεσημέρι με 4-1 σετ του δυνατού Τούρκου Αμπντουλάχ Γιγκένλερ έκανε το 2 στα 2 και με την 1η θέση εξασφάλισε παρουσία στο νοκ άουτ ματς για την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό. Τα σετ 11-9, 9-11, 11-8, 11-8 και 11-5.
Στα νοκ άουτ ματς ο Ρηνιώτης αντιμετωπίζει τον Σουν Τσια Χουνγκ από την Ταϊπέι και ο Σγουρόπουλος τον Ολλανδό Λόρενς Τρόμερ.
Στην κορυφή του δικού της ομίλου έφτασε και η Τόλιου στο απλό γυναικών. Απλά, δεν χρειάστηκε να δώσει το δεύτερο ματς σήμερα. Επικράτησε άνευ αγώνα της Νταφν Φόρναχ από τη Σιέρα Λεόνε και με 4 βαθμούς πέτυχε τον βασικό της στόχο από το 5ο γκρουπ.
Όταν ολοκληρωθεί και η δεύτερη προκριματική φάση θα γίνει η κλήρωση για να μάθει την αυριανή αντίπαλό της στον 1ο γύρο. Η Μαρία Χριστοφοράκη κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις της την πρόκριση στο νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά ηττήθηκε σε αμφίρροπη αναμέτρηση στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ. Στο διπλό γυναικών οι Τόλιου/Χριστοφοράκη αποκλείστηκαν στο ματς για την πρόκριση στο ταμπλό, ενώ στο διπλό ανδρών οι Ρηνιώτης/Σγουρόπουλος αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο., 12-14, 6-11).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/