Connect with us

STORY

Σε 4 αγωνίσματα ο Φελπς

Published

on

Ανακοινώθηκαν από τους Αμερικανούς οι λίστες των αγωνισμάτων στο εθνικό τους πρωτάθλημα κολύμβησης, με το όνομα του Μάικλ Φελπς να βρίσκεται σε τέσσερα από αυτά. Ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ετοιμάζεται για συμμετοχή σε έξι αγωνίσματα (μαζί με τις σκυτάλες) στο παγκόσμιο του Καζάν.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Νιώθωντας πιο έτοιμος από την ημέρα που αποφάσισε να ξανακολυμπήσει πισίνα, η «βολίδα της Βαλτιμόρης» αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή σε αγωνίσματα μικρών αποστάσεων. Στα 100μ. ελεύθερο, 100μ. ύπτιο, 100μ. πεταλούδα και 200μ. μικτή ατομική. Σε όλα θα έχει αντίπαλο και τον Ράιν Λόχτι, ο οποίος σε αντίθεση με τον Φελπς δήλωσε συμμετοχή σε έξι αγωνίσματα, συμπεριλαμβάνοντας και τις μεγαλύτερες αποστάσεις (200μ. ελεύθερο και 200μ. ύπτιο).

Στα τέσσερα αγωνίσματα που δηλώθηκε ο Φελπς, έχει αγωνιστεί φέτος μόνο στα δύο (100μ. ελεύθερο και πεταλούδα) και οι επιδόσεις του είναι μέσα στις δύο καλύτερες της χρονιάς. Να θυμήσουμε ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 θα προκριθούν μόνο οι δύο πρώτοι από κάθε αγώνισμα.

Πριν όμως από το παγκόσμιο, προηγούνται οι πανειρηνικοί αγώνες, όπου εκεί οι αθλητές των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης καθώς συμμετέχουν η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Βραζιλία και η Νότια Αφρική. Όσοι από τους Αμερικανούς αθλητές τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των αγωνισμάτων που έχουν δηλωθεί στους εθνικούς τους αγώνες, είναι ελεύθεροι να δηλώσουν συμμετοχή στους πανειρηνικούς αγώνες και σε άλλα αγωνίσματα. Για το λόγο αυτό, ο Φελπς δε δήλωσε παραπάνω από τέσσερα στους εθνικούς αγώνες, καθώς το πιο σημαντικό είναι να καταφέρει να μπει στην ομάδα. Από τη στιγμή που αυτό θα συμβεί και ταξιδέψει στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλία 21 με 24 Αυγούστου, δεν αποκλείεται να τον δούμε να κολυμπάει σε όλα του τα αγωνίσματα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/