Connect with us

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ολυμπιακός-Βουγιούκα μαζί

Published

on

Τη συμπάθειά μας στη Βάσω Βουγιούκα δεν γίνεται να την κρύψουμε. Ούτε το θέλουμε. Στο κάτω – κάτω της γραφής, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας και η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες. Με τόσες διακρίσεις, άλλωστε, δεν μπορείς παρά να τη συμπαθήσεις. Ειδικά εάν τη γνωρίσεις από κοντά και αντιληφθείς την ποιότητα του χαρακτήρα της.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η αθλήτρια που έβαλε την ελληνική ξιφασκία σε κάθε αθλητική και πολιτική εφημερίδα πέρασε δύσκολες ώρες το τελευταίο δίμηνο. Βρέθηκε ξαφνικά στον αέρα μεταξύ Γλυφάδας και Πειραιά. Αν και είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για να αναλάβει το νεοσύστατο τμήμα του αθλήματος, οι αντιδράσεις από την προηγούμενη ομάδα της κατέστησαν ανέφικτο στόχο την αλλαγή εμβλήματος στην αθλητική εμφάνισή της. Ο Όμιλος Ξιφασκίας Γλυφάδας αρνήθηκε να δώσει στη Βουγιούκα το δελτίο της για να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Αξίωσε χρήματα, αν και πριν από δύο χρόνια την απέκτησε χωρίς καταβολή ανταλλάγματος στον Αθηναϊκό, στον οποίο γαλουχήθηκε αθλητικά η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010.

Η μεταγραφική περίοδος εξέπνευσε δίχως να βρεθεί λύση. Η Βάσω έμοιαζε εγκλωβισμένη στη Γλυφάδα. Είχε, βέβαια, δίπλα της τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τη στήριξαν σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής της. Με πρώτο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βοήθησε τη Βουγιούκα να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον προπονητή της και άρα τις διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η περιπέτεια της αθλήτριας, όμως, έφτασε στο τέλος της. Η ένστασή της στην επιτροπή μετεγγραφών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 26 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το πρακτικό με το σκεπτικό που ανοίγει στη Βουγιούκα τον δρόμο προς τον Πειραιά. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το πρωί της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου, άντε την Τρίτη 30 του μήνα προγραμματίζεται η ανακοίνωση της απελευθέρωσής της από τη Γλυφάδα.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν με ανυπομονησία την επίσημη ένταξη της Βουγιούκα στο ανθρώπινο δυναμικό του συλλόγου. Για να φτιάξουν μία ομάδα Ξιφασκίας ικανή να διεκδικήσει τα τρόπαια στις ελληνικές διοργανώσεις. «Είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα που μετά από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έφτιαξε τμήμα ξιφασκίας και ο Ολυμπιακός», τονίζουν στην ΕΟΞ, αλλά σπεύδουν να εκφράσουν και την ξεκάθαρη βούλησή τους: «Αναμφίβολα μέσα και από την ενεργοποίηση του Ολυμπιακού θα δοθεί τεράστια ώθηση στο άθλημά μας διότι θα αυξηθεί η δεξαμενή, από την οποία θα προέλθουν οι νέοι πρωταθλητές. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι η ξιφασκία είναι ένα ευγενές σπορ και έτσι θέλουμε να παραμείνει δίχως να προσβληθεί από τους ιούς τους ποδοσφαίρου και των άλλων αθλημάτων». Από το στόμα τους και στου Θεού το αφτί, προσθέτουμε εμείς τη δική μας ευχή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/