Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο Ρίο μέσω Νεμπράσκα

Published

on

Στις 3 Ιουλίου 2016 θα γνωρίζουμε την Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ, που θα συμμετάσχει στους αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για το «πάρτι» των Ολυμπιακών δοκιμών.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Οι Ολυμπιακές δοκιμές είναι μία μεγάλη γιορτή για την αμερικανική κολύμβηση, αφού κορυφαία ονόματα μάχονται για μία θέση στην αποστολή, που θα συμμετάσχει στους εκάστοτε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις Ολυμπιακές δοκιμές, που θα δώσουν εισιτήρια για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτές θα διεξαχθούν από τις 16 Ιουνίου 2016 ως τις 3 Ιουλίου 2016 στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

Μεσολαβεί ένα διάστημα περίπου 4,5 εβδομάδων από τις δοκιμές μέχρι την έναρξη των αγώνων. Στην προκειμένη περίπτωση θα είναι μικρότερο κατά μία εβδομάδα σε σχέση με προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2016 οι Αμερικανοί δεν θα αλλάξουν ήπειρο, άρα και ζώνη ώρας, συνεπώς δεν θα χρειαστούν μεγαλύτερο διάστημα για τα καμπ προετοιμασίας.

Οι Ολυμπιακές δοκιμές είναι το κορυφαίο κολυμβητικό γεγονός για τους Αμερικανούς. Αθλητές, οι οικογένειές τους, προπονητές, φίλαθλοι και χορηγοί απολαμβάνουν μία τρομερή εμπειρία στο CenturyLink Center, μία τεράστια έκταση που φιλοξενεί αγώνες διαφόρων αθλημάτων και συνέδρια. Εκεί λοιπόν, θα στηθούν δύο προσωρινές 50άρες πισίνες, όπως έγινε και στις δύο προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις. Μία καινοτομία στις δοκιμές του 2016 είναι ότι σε αυτές θα κατασκευαστεί κάτι σαν ψεύτικος πάτος, από τον οποίο θα περνούν όλα τα καλώδια για τις υποβρύχιες κάμερες.

Οσο για την ανταπόκριση του κόσμου; Στις Ολυμπιακές δοκιμές του 2012 είχαν κοπεί 165.000 εισιτήρια, αριθμός που πλησίασε την πληρότητα αλλά δεν είναι το μέγιστο που μπορεί να επιτευχθεί. Με χωρητικότητα 17.000 θέσεις και 15 ενότητες, μπορούν να κοπούν πάνω από 200.000 εισιτήρια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης ανακοίνωσε επίσης ότι σε μία εβδομάδα, στις 18 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθούν τα όρια πρόκρισης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/