Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Στο Ρολάν Γκαρός η Σαράποβα με απόφαση CAS

Published

on

Τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός, στο Γουίμπλεντον και το US Open της επόμενης χρονιάς έδωσε στην Μαρία Σαράποβα το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, καθώς μείωσε κατά 9 μήνες την αρχικά διετή τιμωρία της.

Η Ρωσίδα τενίστρια είχε αρχικά τιμωρηθεί με απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες για 24 μήνες εξαιτίας της χρήσης της ουσίας μελδόνιο, που πρωτοεισήλθε στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών μόλις από τις αρχές του 2015.
Η ίδια ποτέ δεν είχε κρύψει ότι λάμβανε την συγκεκριμένη ουσία μέσω του σκευάσματος Mildronate και μάλιστα για ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία, ωστόσο είχε υποστηρίξει ότι αυτό το έκανε για ιατρικούς σκοπούς, δικαιολογία που δεν είχε αποδεχθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.
Δεκάδες ήταν οι Ρώσοι αθλητές που τιμωρήθηκαν για χρήση μελδονίου, αφού ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη η χρήση του. Το CAS δεν αθώωσε την Σαράποβα, όπως ήλπιζε η ίδια, αλλά λειτουργώντας (όπως συχνά κάνει) με διπλωματικό τρόπο, αναγνώρισε κάποια ελαφρυντικά και έτσι μείωσε την ποινή της σε 15 μήνες από 24 που ήταν αρχικά.
Η απόφαση ελήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου αλλά δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (4 Οκτωβρίου), πρώτα από την ρωσική πλευρά. Εκτείνεται σε 28 σελίδες και μπορεί κανείς να την αναζητήσει (εδώ).
Η 29χρονη Ρωσίδα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την απόφαση: «Μετά από μία από τις δυσκολότερες μέρες της καριέρας μου τον περασμένο Μάρτιο όταν έμαθα την τιμωρία μου, πέρασα σε μία από τις πιο ευτυχισμένες, αφού έμαθα ότι επιστρέφω στο τένις τον Απρίλιο».
Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι η τιμωρία της ισχύει από την επομένη του χαμένου της προημιτελικού στο φετινό όπεν της Αυστραλίας, όπου είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, αυτό σημαίνει ότι η Μαρία Σαράποβα αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά από τις 26 Απριλίου του 2017.
Κοινώς, με βάση το καλεντάρι, θα χάσει μεν το Όπεν της Αυστραλίας που είναι το πρώτο μεγάλο γεγονός του τένις κάθε χρόνο, αλλά θα μπορεί να κάνει την επανεμφάνισή της από το δεύτερο τουρνουά γκραν σλαμ της σεζόν, το Ρολάν Γκαρός, που ξεκινά στα μέσα Μαΐου.
Απλά, έχοντας τόσο διάστημα αποχής, μοιραία θα είναι και χαμηλά στην κατάταξη της WTA αφού δεν θα έχει αγώνες και άρα πόντους, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται σε σχέση με τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει στις κληρώσεις η κάτοχος ήδη πέντε τίτλων σε τουρνουά γκραν σλαμ. Αλλά και με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τις θεωρητικά ισχυρές αντιπάλους της, που θα κληθούν να την αντιμετωπίσουν από τους πρώτους γύρους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/