Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Συσπείρωσε η κριτική

Published

on

Ναι, αυτή την Εθνική χαίρεσαι να τη βλέπεις! Όχι επειδή συναρπάζει με την απόδοσή της, αλλά διότι σε κάνει υπερήφανο με την κατάθεση της ψυχής απ’ όλους όσοι μπαίνουν στο γήπεδο! Άλλες ομάδες προσφέρουν καλύτερο θέαμα. Άλλες ομάδες είναι πιο ελκυστικές! Αλλά η Εθνική με την εικόνα της στο ματς κόντρα στην Ιαπωνία απέδειξε ότι στα δύσκολα παραμένει η επιτομή της ομάδας.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Φερνάντο Σάντος ρίσκαρε! Χρησιμοποίησε κατά τα 9/11 το ίδιο σχήμα που παρέταξε και στην πρεμιέρα εναντίον της Κολομβίας! Μόνο οι Μήτρογλου και Φετφατζίδης ανέτρεψαν τα αρχικά πλάνα. Αλλά λες και συνωμότησε το σύμπαν και ο μεν «πιστολέρο» αποχώρησε πρόωρα με τραυματισμό στα πλευρά από χτύπημα του Χασέμπε, ο δε «Φέτφα» αντικαταστάθηκε πριν από τη συμπλήρωση του ημιχρόνου για να καλυφθεί το κενό του Κατσουράνη!
Ο Πατρινός αποδείχθηκε ο πλέον αδύναμος κρίκος του Σάντος! Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού μπήκε ο «Κατσούρ» στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με δύο τάκλιν σε λάθος χρόνος ο διαιτητής τον έστειλε πρόωρα στα αποδυτήρια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Εθνική αξίωνε περισσότερα πράγματα από την ισοπαλία. Ήρθαν, όμως, από το 35’ έως το 40’ ο τραυματισμός του Μήτρογλου και η αποβολή του Κατσουράνη που έφεραν τα πάνω – κάτω.
«Πώς να μην αποβληθεί; Αφού και στην παρουσίαση των ομάδων σταυρώνει τα χέρια του με καθυστέρηση», σχολίασε ένας απλός φίλαθλος εκεί που παρακολουθούσα τον αγώνα.
Μέχρι την αποβολή, η Εθνική είχε αντιπαρατάξει στους Ιάπωνες τρεις παίκτες παγκοσμίου επιπέδου. Ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Παναγιώτης Κονέ έκαναν πολύ κόσμο να τρίβει τα μάτια του.
Είχε, πάντως, και τα καλά η αποβολή του Κατσουράνη! Συσπείρωσε τους διεθνείς! Έβαλε στο παιχνίδι τον Σαμαρά, ο οποίος έως τότε είχε γίνει αντιληπτός μόνο σε ένα τάκλιν.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλη μορφή. Κυκλοφορία της μπάλας από τους Ιάπωνες. Πλαγιοκοπήσεις και σέντρες κάθε στιλ. Αλλά η Ελλάδα διέθετε αμυντικούς για το υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ο Παπασταθόπουλος δικαίωσε όσους υποστήριζαν ότι μπορεί να παίξει άνετα στην Μπαρτσελόνα! Ο Μανωλάς αύξησε τους μνηστήρες του και ο Καρνέζης δικαίωσε τον Σάντος για την επιμονή του.
Ο Μανιάτης συνέχισε να βγάζει τα συκώτια των Ιαπώνων καθώς έτρεχε ασταμάτητα. Ο Τοροσίδης στάθηκε καλά απέναντι στον Ναγκατόμο, ο Κονέ έπαιξε με ωριμότητα… Πίρλο και η Εθνική απείλησε άμεσα τους αντιπάλους της χάρη κυρίως στα στημένα του Καραγκούνη! Σταδιακά η πίεση αυξήθηκε, αλλά ακόμα και ο Χολέμπας κράτησε τη θέση του κόντρα στη συνεχή τροφοδότηση του Ουτσίντα.
Το 0-0 κράτησε ζωντανή την Εθνική στη μάχη της πρόκρισης. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που αποφύγαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο την παραβίαση της εστίας μας! Χάρη στο ηρωικό παιχνίδι της κατά κύριο λόγο. Αλλά η κατάθεση ψυχής άφησε ικανοποιημένους τους Έλληνες! Κι όλοι περιμένουν τον τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού στις 11 το βράδυ της 24ης Ιουνίου για να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Όπως ακριβώς το είχε ορίσει στο πλάνο του ο Σάντος! «Θέλουμε να παίξουμε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική», είχε δηλώσει ο Πορτογάλος όταν έγινε η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έπειτα από περίπου 10 μήνες, ο Σάντος δικαιώνεται και η Εθνική ετοιμάζεται για την υπέρβαση! Α, και ο Παπασταθόπουλος για τη μετάθεση στην ημερομηνία του γάμου του!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/