Connect with us

STORY

Τα ρέστα τους οι ελπίδες

Published

on

Όσα φέρνει ένα ημίχρονο, δεν τα φέρνουν τα προκριματικά ολόκληρα! Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Τσάνας και τα μέλη της Εθνικής ελπίδων έστελναν μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κυρίως, όμως, έδειχναν πως αγκάλιαζαν την πρόκριση στα μπαράζ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ήρθε, όμως, το βαρύ 0-3 από τη Σουηδία στο Χάλμσταντ και η ελληνική ομάδα έμπλεξε σε περιπέτειες.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη θέση, αλλά έβαλαν προς διεκδίκηση και το δεύτερο εισιτήριο. Χωρίς, μάλιστα, να εξαρτάται πλέον η έκβαση του ομίλου από την απόδοση της δικής μας Εθνικής. Το είπε, άλλωστε, και ο Τσάνας. «Επικεντρωνόμαστε στο ματς με την Πολωνία, στο οποίο θέλουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη στιγμή η πορεία μας εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα της Σουηδίας με την Τουρκία», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός και ξεκαθάρισε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με τους Πολωνούς και να κλείσουμε την παρουσία μας στον όμιλο με μια νίκη».

Ένα ματς, δηλαδή, μπορεί να φέρει την καταστροφή. Ή πιο σωστά, αρκεί ένα ημίχρονο. Διότι στα πρώτα 45 λεπτά, οι νεαροί διεθνείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Κράτησαν το 0 στην άμυνα και έδειξαν ικανοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα με βαθμολογικό κέρδος. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Σουηδοί έφτασαν στο 3-0 και όλα έγινε περίπλοκα. «Αυτή την ήττα οφείλουμε να την ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, κυρίως να ξεχάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ήρθε… Η έκταση του σημερινού σκορ δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα», ήταν το μήνυμα του Τσάνα.

Η Εθνική ελπίδων, λοιπόν, έχει μπροστά της τον αγώνα με την Πολωνία. Το ματς θα διεξαχθεί στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης (9/9) και η ελληνική ομάδα χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη και αν είναι δυνατόν με δύο γκολ διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πιάσει την Πολωνία στην κορυφή, αλλά θα υπερτερεί στην ισοβαθμία και έτσι θα πάρει την 1η ή τη 2η θέση στον όμιλο. Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα του άλλου ντέρμπι που διεξάγεται την ίδια ώρα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Σουηδία. Αν υπάρξει νικητής σε αυτό το ματς, η Εθνική μας ακόμα και με νίκη επί της Πολωνίας θα βγει 2η, αλλά λογικά θα αγωνιστεί στα επτά μπαράζ. Αρκεί, βέβαια, να νικήσουν οι διεθνείς με δύο γκολ διαφορά τους Πολωνούς. Αν επικρατήσουν οι παίκτες του Τσάνα μόνο με ένα γκολ, τότε μόνο με Χ ανάμεσα σε Τούρκους και Σουηδούς υπάρχει πρόκριση και, μάλιστα, ως 2οι πίσω από τους Πολωνούς. Μπερδεύτηκαν, λοιπόν τα πράγματα και έγιναν ακόμα πιο δύσκολα διότι συμπλήρωσε κάρτες ο Δημήτρης Κολοβός, κινητήριος μοχλός της ελληνικής ομάδας. Με τον Τσάνα να εύχεται την ενσωμάτωση του Δημήτρη Διαμαντάκου, τον οποίο πήρε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην Εθνική ανδρών…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/