Connect with us

ΙΣΠΑΝΙΑ 2014

Τζάμπολ με νέα ήθη

Published

on

Στη Σεβίλλη και στο Μπιλμπάο θα γίνει ταυτόχρονα το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Αυγούστου το τζάμπολ για το παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ της Ισπανίας, όπως θέλει πλέον η ΦΙΜΠΑ να ονομάζει το άλλοτε αγαπημένο μας Μουντομπάσκετ.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Νέος πρόεδρος στη FIBA, ο Οράσιο Μουρατότε από την Αργεντινή, νέα ήθη! Όχι πως τα ρούχα κάνουν τον παπά, αλλά όπως και να το δούμε, εμείς ως Μουντομπάσκετ το αγαπήσαμε! Από το 1986 και την παρθενική συμμετοχή της Εθνικής ομάδας έως την αποτυχία της Τουρκίας. Με κορυφαία στιγμή, βέβαια, τη 2η θέση το 2006 στη ΣαΪτάμα όταν στον ημιτελικό υποτάξαμε την αφρόκρεμα του NBA που είχε μαζί του ο Μάικ Σιζέφσκι. Μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ έλειπε από εκείνη την ομάδα, την οποία ταπείνωσαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και τα παιδιά της Εθνικής. Τώρα αλλάζουν το όνομα, μα και άλλα πράγματα.

Στη διοργάνωση που επιστρέφει στην Ισπανία έπειτα από 28 χρόνια, συνολικά θα συμμετάσχουν 24 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι. Τον πρώτο όμιλο αποτελούν η διοργανώτρια Ισπανία, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Σερβία, το Ιράν και η Γαλλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ας κρατήσουμε τα ονόματα των ομάδων, διότι μπορούν να μας απασχολήσουν στην πορεία, καθώς ο συγκεκριμένος όμιλος διασταυρώνεται μέχρι και τα ημιτελικά με το δικό μας γκρουπ, το 2ο που θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη.

Εκεί συμμετέχει η Εθνική Ελλάδας, η Κροατία, η Σενεγάλη, η Αργεντινή του Λουίς Σκόλα, μα δίχως τον Μανού Τζινόμπιλι, οι Φιλιππίνες και το Πουέρτο Ρίκο. Ο 3ος όμιλος θα διεξαχθεί στο Μπιλμπάο. Η Δομινικανή Δημοκρατία, η Φινλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Τουρκία, η φιλόδοξη Ουκρανία και η ατραξιόν, η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών συγκροτούν το γκρουπ. Στον 4ο όμιλο θα συναντήσουμε την Αγκόλα, την Αυστραλία, τη Λιθουανία, το Μεξικό, τη Σλοβενία και τη Νότιο Κορέα. Οι δύο τελευταίοι όμιλοι θα
διασταυρώνονται έως και τα ημιτελικά.

Το τζάμπολ της διοργάνωσης θα δοθεί στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου με τις αναμετρήσεις Κροατία – Φιλιππίνες και Ουκρανία – Δομινικανή Δημοκρατία. Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα ολοκληρωθούν στις 4 Σεπτεμβρίου. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες που θα συγκρουστούν στις 6 και στις 7 Σεπτεμβρίου. Το πάντρεμα του 1ου και του 2ου ομίλου θα γίνει στη Μαδρίτη, ενώ 3ος και 4ος θα σμίξουν στη Βαρκελόνη. Η προημιτελική φάση είναι προγραμματισμένη 9 και 10 Σεπτεμβρίου στις ίδιες πόλεις. Όπως και τα ημιτελικά που θα διεξαχθούν 11 και 12 του μήνα.

Στις 13 θα μάθουμε ποιος θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και στις 14 τον νέο πρωταθλητή κόσμου σε δύο αγώνες που θα διεξαχθούν στη Μαδρίτη!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/