Connect with us

TOP

Τζίρο Τζίρο όλοι

Published

on

Για 21 ημέρες 198 αθλητές θα δοκιμαστούν σε έναν αγώνα δύναμης, αντοχής, πίστης και θέλησης με το όνομα του νικητή να μένει για πάντα χαραγμένο πάνω στο τρόπαιο. Ο 99ος Γύρος της Ιταλίας είναι γεγονός.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Επτά μήνες και 22 ημέρες πέρασαν από την ημέρα που ολοκληρώθηκε το τελευταίο Γκραν Τουρ, ο Γύρος της Ισπανίας, και έντεκα μήνες και πέντε ημέρες συμπληρώθηκαν από τότε που έπεσε η αυλαία του περσινού Γύρου της Ιταλίας. Οι κλασικοί αγώνες της άνοιξης ανήκουν στο παρελθόν και πλέον τα πράγματα σοβαρεύουν. Την Παρασκευή θα δοθεί η εκκίνηση του 99ου Γύρου της Ιταλίας, του πρώτου μεγάλου Γύρου της χρονιάς και του πρώτου αγώνα-στόχου των διεκδικητών της γενικής κατάταξης. Μετά από τρεις εβδομάδες, 21 ετάπ και 3,463χλμ. ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου στο Τορίνο. Ο νικητής θα κερδίσει μία θέση στα βιβλία της ιστορίας καθώς το Τζίρο αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό γεγονός στην επαγγελματική ποδηλασία μετά τον Γύρο της Γαλλίας, αν και είναι αλήθεια πως τις μάχες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια επί ιταλικού εδάφους δεν τις έχουμε δει στη Γαλλία. Για δέκατη τρίτη φορά στην ιστορία η διοργάνωση θα ξεκινήσει μακριά από τη χώρα καταγωγής της. Οι 198 ποδηλάτες από τις 22 ομάδες που θα πάρουν μέρος θα στηθούν στην γραμμή εκκίνησης στο Άπελντορν της Ολλανδίας για το εναρκτήριο ετάπ ατομικής χρονομέτρησης των 9,8χλμ. Ο Γύρος θα συνεχιστεί στην «χώρα της τουλίπας» μέχρι και την Κυριακή. Το δεύτερο και το τρίτο ετάπ είναι διαδρομές που θα δώσουν την ευκαιρία σε σπρίντερ να φορέσει για λίγο τη ροζ φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής. Μόλις τη Δευτέρα 9 Μαΐου θα έρθει το πρώτο ρεπό των αθλητών και αυτό για να ξεκουραστούν από το ταξίδι Ολλανδία-Ιταλία. Στις ημέρες που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες θα τερματίσουν για πρώτη φορά σε βουνό στο έκτο ετάπ και στο ένατο θα τρέξουν κόντρα στο χρονόμετρο σε διαδρομή 40,5χλμ. η οποία αναμένεται να ταρακουνήσει τη γενική κατάταξη. Το «βασιλικό ετάπ» είναι το 14ο μήκους 210χλμ. το οποίο περιλαμβάνει έξι κατηγοριοποιημένες αναβάσεις. Εξίσου δύσκολα είναι το 19ο και το 20ο ετάπ. Νωρίτερα όμως, στο 15ο ετάπ, οι αθλητές θα τρέξουν άλλη μία ατομική χρονομέτρηση, αυτή τη φορά μήκους 10,8χλμ. αλλά ανηφορική. Η διαφορά με τον περσινό Γύρο είναι πως φέτος δεν περιλαμβάνεται ομαδική χρονομέτρηση και πως υπάρχουν τρεις ημέρες ξεκούρασης για τους αθλητές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/