Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μέλλον ξεκινά στο Άμπου Ντάμπι

Published

on

Το 3×3 είναι το νέο μέσο που χρησιμοποιεί η FIBA για να μπορέσει να διαδώσει το μπάσκετ σε νέες αγορές και να επεκταθεί παγκοσμίως σε μέρη που μέχρι σήμερα δεν το είχε καταφέρει.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής πολιτικής ανακοίνωσε πως οι τελικοί του FIBA 3×3 World Tour για τα επόμενα δύο χρόνια, το 2015 και το 2016, θα πραγματοποιηθούν στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου στην περιοχή Κόρνιχ, από τις πιο κεντρικές του Άμπου Ντάμπι θα στηθούν μπασκέτες και η FIBA θα διοργανώσει την τελική φάση του μεγαλύτερου τουρνουά της 3×3, του οποίου η νικήτρια ομάδα θα κερδίζει 200.000 δολάρια. Η ομάδα από το Νόβισαντ της Σερβίας είχε κερδίσει τον τίτλο το 2014 στο Τόκιο. Οι προηγούμενοι τελικοί είχαν γίνει στο Μαϊάμι (2012) και τη Κωνσταντινούπολη (2013).
Δεν πρόκειται απλά για μπάσκετ, αλλά για ένα αθλητικό πάρτι, υπό τους ήχους μουσικής και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων που προκαλούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Υπό αυτό το πρίσμα το μπάσκετ γίνεται πιο προσφιλές άθλημα σε μεγάλη μάζα φιλάθλων, κάτι που αποτελεί στόχο για την ανάπτυξη που επιδιώκει η FIBA.
Μέσα στο 2015 θα πραγματοποιηθεί και το τουρνουά εφήβων 3×3 (κάτω των 18 ετών) στην Ουγγαρία, 4-7 Ιουνίου, ενώ το μεγάλο γεγονός θα είναι η διεξαγωγή τουρνουά 3×3 στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες, στο Αζερμπαϊτζάν, στις 23-26 Ιουνίου. Η χρονιά τελειώνει με 3×3 στο Κατάρ τον Δεκέμβριο με το τρίτο FIBA 3×3 All Star!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/