Connect with us

STORY

Το μέλλον του ανήκει

Published

on

Την τελευταία στιγμή ως 11ο μέλος της ελληνικής αποστολής ταξίδεψε στο Γιουτζίν ο Γιώργος Τεσσαρομάτης και τελικά κατέλαβε και την 11η θέση στον τελικό του ύψους. Ο 19χρονος άλτης απέδειξε πως η Ελλάδα έχει μέλλον στο αγώνισμα του άλματος εις ύψος.

Ο αθλητής του ΓΕ Νάουσας συμμετείχε στον τελικό με αθλητές όπου οι εννέα από τους 13 είχαν επίδοση πάνω από τα 2.20μ. Το ατομικό ρεκόρ του Τεσσαρομάτη είναι 2.16μ. και ο στόχος του ήταν να το βελτιώσει. Ξεκίνησε πολύ καλά τις προσπάθειες του, ξεπερνώντας με την πρώτη το 2.05μ. και το 2.10μ. Όταν όμως ο πήχης ανέβηκε στο 2.14μ., ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες με αποτέλεσμα να καταλάβει τελικά την 11η θέση. Στον κόσμο! Αυτό δε θα πρέπει να το ξεχνάμε. Ο Γιώργος Τεσσαρομάτης, συμμετείχε στο αγώνισμα με την 18η επίδοση φέτος στον κόσμο και κατέφερε τελικά να συμμετάσχει στον τελικό και να καταλάβει και την 11η θέση. Αν μη τί άλλο η παρουσία του Τεσσαρομάτη στο Γιουτζίν κρίνεται επιτυχημένη.
Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Ρώσος Μιχαήλ Ακιμένκο με 2.24μ. Στη δεύτερη και τρίτη θέση με 2.24μ. επίσης αλλά χειρότερες προσπάθειες συνολικά οι Ντμίτρι Νομπακάου (Λευκορωσία) και Σανγκγέοκ Γου (Νότια Κόρεα). Και οι τρεις αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο, έκαναν ατομικό ρεκόρ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/