Connect with us

STORY

Το ρεκόρ του χάντμπολ

Published

on

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα χάντμπολ, σε μία ιστορική μέρα για το άθλημα…

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η μόδα να γίνονται αγώνες αθλημάτων σάλας σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, συνεχίστηκε στο χάντμπολ, με 44.189 θεατές να δίνουν το παρών στον αγώνα της Ρέιν-Νέκαρ Λόβεν με το Αμβούργο, στην Commerzbank-Arena της Φρανκφούρτης. Για την ιστορία, η Λόβεν νίκησε με 28-26 και συνέχισε την αήττητη πορεία της στη Μπουντεσλίγκα, όμως από αυτό το παιχνίδι θα μείνει αξέχαστη η εικόνα από το γήπεδο.

Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό, με τους διοργανωτές να στήνουν το τάραφλεξ στο κέντρο του γηπέδου, και τους θεατές να παίρνουν θέση στην εξέδρα και στις πτυσσόμενες κερκίδες που τοποθετήθηκαν για τον αγώνα.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για το χάντμπολ είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2011 όταν 36.651 θεατές είχαν παρακολουθήσει τον τελικό του κυπέλλου της Δανίας μεταξύ τη Κοπεγχάγης και της Σίλκεμποργκ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μπρόντμπι. Στη Γερμανία, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 30.925 θεατές στον αγώνα Λέμγκο – Κίελο στην Αρένα της Σάλκε.

Την περασμένη Κυριακή, πανευρωπαϊκό ρεκόρ είχε δημιουργηθεί στο βόλεϊ, όταν 62.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα Πολωνίας – Σερβίας, στο Ολυμπιακό στάδιο της Βαρσοβίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/